Франція, Німеччина та Польща домовились про зброю для України та ЛОВА будує фортифікації на Сумщині. Підсумки доби

508 0
Нині 16 березня та 752 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: BBC

Фото: BBC

Акцент дня: Суд зобов’язав Солонківську сільраду дати відповідь на запит щодо військової допомоги. Як повідомив львівський волонтер Святослав Літинський, бездіяльність щодо ненадання інформації визнали незаконною.

Читайте також: У Козицького таки з’явилася нова заступниця. Раніше Христина Замула очолювала Львівську РВА.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 78 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, відповідно 26 та 24. Українська авіація завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу противника.

У ніч на 16 березня Силами оборони України знищено 2 з 2 ударних дронів типу «Shahed». Це відбулося на Харківщині.

Також на Львівщині учора лунала повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав о 13:45, відбій – 14:16. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Читайте також: Франція, Німеччина та Польща домовились про постачання зброї Україні. Плани включають закупівлю озброєнь на міжнародному ринку, розвиток виробництва зброї у співпраці з Україною. «Ми зробимо все можливе, щоб росія не змогла виграти цю війну», – зазначив президент Франції.

Та: Новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ. Що відомо. Він покликаний замінити застарілі підходи на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

А також: Терапевт-кардіолог і понтонер. Які спеціалісти потрібні в армію.

Ключові події:

1. Зеленський повідомив про дронові атаки на найбільш вразливі місця росіян. Президент наголосив на необхідності збільшення кількості зброї, розширення її можливостей та збільшення дальності дії.

Читайте також: Львівська ОВА будує фортифікації у Сумській області. Для реалізації залучено близько 50 працівників та 8 одиниць спеціалізованої техніки;

2. Керівник «Київського метрополітену» звільнився після розслідування журналістів. У КМДА вже призначили тимчасового керівника.

Читайте також: На обласних маршрутах Львівщини почали облік готівкової оплати. Що відомо. Наступний етап – це облік пільговиків;

3. Забудовник за один день замінив дозвільні документи на роботи на фундаменті палацу Розумовського. Перетворив капітальний ремонт будинку на реконструкцію.

Читайте також: Будівництво ЖК біля Солом’янського парку зупинили. Рішення ухвалив Департамент містобудування та архітектури КМДА.

Та: Ринок на вул. Миколайчука у Львові продовжують демонтовувати. Скільки МАФів залишилось. У межах майбутньої реконструкції вулиці мають демонтувати ще близько 60 павільйонів;

4. В українських навчальних закладах можуть проводити позапланові перевірки. Зокрема, після звернення освітнього омбудсмена або фізичної особи про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду.

Читайте також: У яких школах Львова відремонтують басейни цьогоріч. Планують продовжити відновлювати ті з них, які вже готові більше, ніж на 75 відсотків.

Та: На Київщині хочуть відновити зруйнований радянською владою храм. Він був останнім мурованим представником українського бароко;

5. Читайте також: Куди поїхати зі Львова на вихідні. П’ять місць, які варто відвідати.

На цю ж тему: Вечір поезії і цирк на воді. Купи піти на вихідних у Львові.

Читайте також: «Океан Ельзи» вперше випустить англомовний музичний альбом. У Львові вже цього місяця пройде благодійний вечір-концерт.

Погода: На вихідних у Львові синоптики прогнозують потепління. 16 березня у Львові буде хмарно з проясненнями. У другій половині дня очікується невеликий дощ. Удень – 12 – 14° тепла. 17 березня часом падатиме дощ. Уночі – 3 – 8° тепла, а вдень 5 – 10° тепла.

Читайте також: У Львові стало більше «особливо цінних» дерев. Перелік локацій. Їх стало на 63 більше.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!