Біля ТРЦ «Форум» у Львові таки демонтують кіоск, який згорів 6 років тому

3091 0
Йдеться про земельну ділянку за адресою Куліша, 46.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Львівська міськрада та приватне підприємство «Інвестиційна компанія «Форум» досягли згоди у судовому провадженні – компанія добровільно відмовиться від ділянки вул. Куліша, 46а, демонтує кіоск та самостійно облаштує благоустрій ділянки. 

Джерело: ЄДРСР 

Львівська міськрада звернулась до суду ще у лютому минулому році. Свій позов ЛМР аргументувала тим, що у власників не було жодних правовстановлюючих документів, а термін дії договору про оренду, який уклали у червні 2009 року, закінчився ще у грудні 2013. Тоді суд став на сторону міста, а «Інвестиційну компанію «Форум» зобов’язали знести самочинно збудований кіоск площею 120,6 кв.м. на вул. Куліша, 46а. 

Проте згодом, у листопаді 2023 року, підприємство подало апеляцію на це рішення, а вже у березні цьогоріч ЛМР вирішила відмовитись від позову у цій справі та просила про закриття провадження. Це пояснили тим, що «ІК «Форум» добровільно відмовилась від прав власності на приміщення, а також погодилась здійснити демонтаж кіоску та провести подальший благоустрій ділянки. 

Відтак, Західний апеляційний господарський суд закрив провадження у цій справі. 

Додамо, що за даними аналітичної платформи YouControl, ПП «Інвестиційна компанія Форум» зареєстроване 2015 року у Львові за адресою вул. Куліша, 46а. Її засновником є Козаков Лев Вікторович, який також числиться у переліку ключових осіб юридичної компанії «Козаков і партнери». Основним видом діяльності компанії є купівля та продаж власного нерухомого майна. У списку власності об'єктів нерухомості наразі зареєстровано лише 1 об'єкт на вул. Куліша, 46, стосовно якого і позивалася Львівська міськрада. 

Йдеться про кіоск біля ТРЦ «Форум», який згорів ще у 2017 році. 

Нагадаємо, що суд у Львові скасував державну реєстрацію прав власності на будівлю, що належала Ірині Мальковій, яка причетна до так званої «Афери століття».

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!