Суд визначив заставу посадовцям компаній Дубневичів

2160 0
НАБУ затримало їх за підозрою у привласненні природного газу на суму в 1,4 млрд грн
фото: Politeka

фото: Politeka

Солом’янський районний суд Києва 18 січня визначив міри запобіжного заходу чотирьом посадовцям компаній, власниками яких є брати Дубневичі, повідомляють «Наші гроші».  Їх підозрюють у привласненні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Раднику директора ТОВ «Енергія» Ігорю Кучмі, який за за версією слідства є організатором схеми, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці із можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн. За даними слідства, Кучма повністю контролює діяльність ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ «Енергія-Новояворівськ».

Читайте також: Фірми Дубневичів підозрюють у розкраданні газу на 1,4 млрд грн

Керівника ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігоря Артимка взяли під варту із альтернативою внесення застави у розмірі 10 млн грн. Заступника керівника цієї фірми Ігоря Ільківа також триматимуть під вартою, однак він може вийти на волю, якщо сплатить заставу 3,4 млн грн. Натомість фінансовий директор цієї фірми Олег Павлишин має шанс залишити  камеру, якщо знайде на виплату застави 2 млн грн.

Судові засідання тривали учора з восьмої ранку до 23:00.

Усіх підозрюваних затримали 16 січня у Львові детективи НАБУ у взаємодії з Головним управлінням контррозвідувального забезпечення інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!