Солонківську сільраду підозрюють у переплаті 15 млн грн за війському форму для ТрО

1465 0
Сільська рада замовила 3 500 комплектів одягу у львівської фабрики «Грегорі»
Умовне фото

Умовне фото

Правоохоронці розслідують факти переплати за військову форму для 103 окремої бригади Сил територіальної оборони, яку здійснювала Солонківська сільська рада. Мовиться про минулорічний тендер на загальну суму майже 42 млн грн, завдані збитки, за версією слідства, становлять понад 15 мільйонів гривень. Про це пишуть NLG.media.

«Військова прокуратура уже вручила офіційну підозру у цій справі уже звільненому 28-річному юристу сільради Петру Чоботу, який відповідав за цю закупівлю. Втім, голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич заперечує будь-які порушення на тендері», – йдеться у матеріалі.

Відомо, що розслідування у цій справі правоохоронці розпочали ще у квітні 2023 року. На той час торги вже завершились, однак договір із підрядником сільрада ще не уклала. 

Загалом йшлось про пошиття 3 500 комплектів літньої військової уніформи, яке мала вионати львівська швейна фабрика «Грегорі». У договорі комплект форми вартував 11 900 грн і складався з літньої польової куртки, літніх штанів, кепки, панами, сорочки, футболки-поло і звичайної футболки, а також черевиків чи напівчеревиків.

Читайте також: На закупівлі щодо реставрації Собору святого Юра у Львові встановили змову

«На початку травня Солонківська сільрада двома платежами перерахувала всю суму фабриці «Грегорі», а Богдан Дубневич підписав договір на зберігання форми на складах. 10 травня він повідомив у Facebook, що 3500 комплектів уже пошиті. У розмові з журналісткою NGL.media 11 січня Богдан Дубневич заявив, що усі комплекти були передані військовослужбовцям, щоправда не зміг пригадати, коли саме це відбулось», – зазначило видання.

Водночас джерело NGL.media у 103 бригаді ТрО, яка офіційно зареєстрована у Солонківській ОТГ, не змогло підтвердити отримання такої форми впродовж літа-осені минулого року. 

Восени та взимку у межах слідства було проведено дві експертизи, які встановили, що від час закупівлі переплата становила понад 15 мільйонів гривень.

Відтак військова прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості 28-річному інспектору юридичного відділу Солонківської сільради Петру Чоботу (саме він оголошував тендер і був відповідальним за цю закупівлю). Після цього його звільнили з посади, однак у сільраді він залишився працювати

«Петро Чобіт працює у нас на іншій посаді. Я тішусь і гордий за такого працівника», – заявив журналістам NGL.media Богдан Дубневич.

І додав, що, на його думку, усе було законно та жодної переплати не було. Натомість висновки експертизи назвав «особистою думкою слідчих».

Львівська компанія-підрядник «Грегорі» бере участь у державних закупівлях з 2019 року. Компанія постачає не лише одяг, але і обладнання та побутові прилади у школи та державні установи. Солонківська сільська рада наразі є найбільшим замовником у «Грегорі».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Львівська обласна військова адміністрація уклала угоду із ТОВ «Тім-Буд» на реставрацію території собору Святого Юра. При цьому вартість будівельних матеріалів завищили удвічі.

____________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!