Таксі у Львові не повідомлятимуть наперед вартість проїзду

2919 2
Вартість проїзду у таксі у Львові визначатимуть тільки за таксометром. Фірмам-перевізникам заборонять заздалегідь повідомляти вартість проїзду, а таксі повинні чекати на клієнтів на спеціальних стоянках.
Фото: taxoport.com

Фото: taxoport.com

Таким чином Львівська міська рада вирішила боротися із нелегальними перевізниками, повідомляє Zik.

Щоб виявити такстистів, які працюють без ліцензії, упродовж трьох місяців мобільні групи у складі ДАІ, інспекторів Укртрансінспекції та представників управління транспорту ЛМР проводитимуть спеціальні рейди.

«Мета рейду – не забирати у людей, які займаються перевезеннями, роботу, а допомогти їм легалізувати свій бізнес і працювати законно», – пояснив начальник управління транспорту ЛМР Віктор Щир.

Щодо таксометрів, то, за словами Віктора Щира, його наявність у машині, яка працює в режимі таксі, передбачена законом.

Читайте також: У Львові впорядкують таксі і створять для них спецстоянки

Чи підвищать вартості послуги через нововведення, ніхто з перевізників поки що не коментує.

«Якщо людина без ліцензії надає послуги, то складається на неї протокол про адмінпорушення. За це передбачена санкція від 340 до 1700 гривень штрафу», - розповів Львівській хвилі старший інспектор Укртрансінспекції Юрій Филипець.

Згідно з даними Асоціації вільних профспілок автотранспортників, у Львові діє 10 ліцензованих служб таксі: TAXI 1500 – «Радар сервіс», «Навігатор-таксі», «Браво сервіс», Старт –ЗЕС, «Л-арм», «АЦ Алькор», «МіКО», «Львів Таксі», «Український автомобіліст», Софія радіо-таксі. 


Читайте також:
6 Серпня, 2014 20:26
cm Дурість однозначна. Не можу зрозуміти, яка від цього вигода владі?? Хіба місце для таксі будуть продавати своїм фірмам. Кінець кінців я хочу отримувати хороший сервіс я хочу викликати таксі, знати вартість послуги, але я не хочу їхати від Шувару до Санта-Барбати через Топольну. Вказана наперед вартість змушує водія випирати більш короткий маршрут, а не такий варіант: я тудою не поїду. бо там пробки, ми обїдемо повіз тебе як за море ср.... а лічильний рахує.... От і виходить, що по оптимальному 30 гр а по бардюрнику з лічильником 55-65гр.
6 Серпня, 2014 19:03
Y яким раком-боком вартість заздалегідь має відношення до виявлення "нелегальних" таксистів, при тому шо у 50% таксистів лічильник рахує вартість від самого початку, а не через мінімалку від проїзду?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!