В таксі тепер мають видавати чеки. Кого це стосується

1591 0
За порушення вимоги підприємців штрафуватимуть.
Фото умовне

Фото умовне

З жовтня водії, які займаються пасажирськими перевезеннями і приймають оплату готівкою чи електронними платіжними засобами, повинні видавати клієнтам чеки. Відповідне розʼяснення опублікувала Державна податкова служба.

«З 1 жовтня до суб'єктів господарювання, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби без проведення таких операцій через РРО, можуть застосовуватися штрафні (фінансові) санкції за порушення вимог закону», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: В уряді сказали, чи підвищуватимуть податки до кінця війни

У ДПС також уточнили, кого із таксистів стосується нова норма. Тих, хто:

  • Не є платниками податків першої групи.

  • Проводять розрахунки в салоні авто в готівковій формі або приймають в рахунок оплати за послуги перевезень платіжні карти.

  • Підприємці, які звільнені від РРО.

Нагадаємо, в Україні запрацював додаток, в якому можна сплачувати податки онлайн. Застосунок складається з кількох розділів і буде оновлюватись відповідно до потреб користувачів.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!