Історія жінки, яка втекла з окупації та що вирішили з містобудівними умовами у Львові. Підсумки доби

1018 0
Нині 12 жовтня та 596 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне: AP

Фото умовне: AP

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 95 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 13 ударів по районах зосередження противника. Уражено 9 артилерійських засобів, склад боєприпасів та ворожу радіолокаційну станцію.

Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, мали успіх східніше Кліщіївки та східніше Андріївки. А також покращили тактичне положення західніше Роботиного Запорізької області.

У ніч на 12 жовтня рф завдала чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: 93% українців довіряють Збройним силам – опитування. Водночас Президентові України висловили довіру 72%, а Міністерству оборони України – 71%. Церкві довіряють 59% респондентів.

А також: СБУ викрила двох братів із Харківщини, які коригували ракетний обстріл села Гроза. Загинуло 55 людей, серед них – дитина, ще шестеро були поранені.

Та: Які документи слід подати військовому для призначення пенсії. Список. Їх подають до районного ТЦК за місцем проживання.

Акцент дня: «Ми втекли з окупації, тепер допомагаємо жінкам у Польщі». Наталія Тюнягіна – колишня мешканка Херсона, яка через російську агресію змушена була покинути рідну землю. Тепер разом із родиною проживає в невеликому польському містечку Гайнівка, що неподалік білоруського кордону. Наталія, яка в Україні підтримувала жінок із ВІЛ-статусом, робить це і в Польщі. Ба більше, збирає українок Гайнівки на так звані шведські гуртки для змістовного дозвілля. Про те, як їй вдається на чужині залишатися активісткою та лідеркою, розповідає «Твоє Місто».

Ключові події:

1. Суд арештував активи мобільного оператора Lifecell, який належав Фрідману. Загальна вартість арештованих активів 20 компаній становить понад 17 млрд грн.

Читайте також: Нардепа Дубневича підозрюють у розкраданні газу через новостворений бізнес на Львівщині. Окрім цього, йому вручили підозру в організації заволодіння майном держави на суму понад 2,1 млрд грн.

Та: У Львівському ТЦК розпочали перевірку щодо ситуації між цивільним та громадянами у військовій формі. Як стверджують у соцмережах, чоловік приїхав до Львова із Києва. Після затримання, йому нібито вночі провели медобстеження, та вже на ранок доставили на полігон у Рівненську область;

2. Депутати вирішили, хто видаватиме містобудівні умови та обмеження у Львові. На засіданні комісії архітектури міської ради підтримано ухвалу, яка передбачає, що їх видаватиме управління архітектури і містобудування. За це рішення мають проголосувати на сесії ЛМР, яка відбудеться у цю п’ятницю, 13 жовтня.

Читайте також: З’явилася мапа з дерусифікованими вулицями Києва. Наразі у столиці перейменували 287 проспектів, вулиць, провулків та площ.

Та: Чеський виробник сталі, якого підозрювали у зв’язках з росією, хоче відкрити склад у Львові. У Vítkovice Steel заперечували інформацію про російських власників. Натомість пояснювали, що за кіпрськими акціонерами стоять підприємці з Вірменії;

3. Львів безоплатно отримає 11 швейцарських трамваїв. З них 8 трамваїв – у робочому стані і будуть курсувати на лініях. Решту 3 призначені для запчастин.

Читайте також: Програма розвитку ООН допоможе відновити пів сотні будинків на Київщині. До своїх осель зможуть повернутися понад 5,3 тис. мешканців.

Та: Аварійні будівлі «Електрону» у Львові хочуть реконструювати. Як вони можуть змінитись. Три будинки перебувають у аварійному стані.

Окрім того: У Львові нарешті можуть збудувати новий міст, який з’єднає вулицю Шевченка та Ковча. Існуючий міст є аварійним, а будівництво нового планували почати ще в 2017 році;

4. В таксі тепер мають видавати чеки. Кого це стосується. За порушення вимоги підприємців штрафуватимуть.

Читайте також: В Замарстинівському парку у Львові буде інфраструктура для реабілітації. Загальна кошторисна вартість усього проєкту – 25,8 млн грн, проте на 2023 рік виділено лише 9,3.

Та: Як львів’янам утеплити житло та що треба мати вдома цієї зими. Зібрали поради, як зменшити втрати тепла, ощадливо використовувати енергію та подбати про багатоквартирні будинки, щоб пережити зиму;

5. У Львові зняли фільм «Смак свободи», присвячений невістці Івана Франка. Роль Ольги Франко втілила відома актриса Ірма Вітовська. Ще однією яскравою героїнею фільму стала співачка Джамала, яка виконала одну з головних ролей у стрічці.

Читайте також: Університети твого міста. Перший у Львові. Щорічно 11 жовтня академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка відзначає День Університету. У цей день, ще в 1999 році, Указом Президента України університету надали статус «національного». Розповідаємо, як з єзуїтської колегії виріс один з найстаріших університетів у Східній Європі та чому у 90-х його могли назвати на честь Михайла Грушевського.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!