ТОП-3 транспортні розробки Львова. Фото

4978 0
За 2014-2015 роки у Львові створили кілька унікальних транспортних новинок, зокрема низькопідлоговий тролейбус, електробус та позашляховик. Пропонуємо дізнатись детальніше про машини, які «народились» у Львові.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Низькопідлоговий тролейбус

Цю транспортну новинку презентували у жовтні 2014року. Тролейбус Т19101 «Електрон» – 12-метровий повністю низькопідлоговий, є міським транспортним засобом підвищеної комфортності. Пасажиромісткість – 106 осіб, із них 34 місць для сидіння та 1 – інвалідне місце.

Для зручності посадки і висадки пасажирів у тролейбусі застосовано пневматичну систему «кнілінг», завдяки якій тролейбус на зупинці громадського транспорту додатково опускається, зменшуючи дорожній просвіт (кліренс).

Для осіб із обмеженими можливостями салон тролейбуса обладнано сигнальними кнопками та відкидним пандусом для заїзду інвалідного візка на спеціально пристосоване місце, з пасками безпеки для їх фіксації під час руху. Відкидний пандус. Витримує до 350 кг.

Салон тролейбуса обладнано вандалостійкими сидіннями, інформаційними моніторами і табло з біжучим рядком. Система опалення салону – повітряні калорифери. Мікроклімат кабіни водія забезпечується кондиціонером. Управління силовим приводом тролейбуса дозволяє заощаджувати енергію.

Тролейбус розвиває швидкість 70 км/год. Безпеку руху забезпечують електронні системи контролю та керування, система ABS, а також зовнішні і внутрішні камери відеоспостереження та дзеркала зовнішнього огляду з електропідігрівом.

На тролейбусі застосовано комп’ютерне керування (САN-система) всіма пристроями, що дозволяє здійснювати постійну діагностику стану тролейбуса і в експлуатації зменшує витрати часу та коштів при технічних оглядах.

Кузов тролейбуса виготовлено з нержавіючої сталі, зовнішнє облицювання зі склопластику, тролейбус надійно захищений від корозії.

Наразі місто придбало у «Електрону» 1 низькопідлоговий тролейбус, також 2 виготували для Хмельницького. Про це Tvoemisto.tv розповіла прес-секретар концерну Лідія Табаркевич.

Електробус

Із весни 2015-го «Електрон» працює над виробництвом електробуса, тобто автобуса на батареях, який заряджатимуть за допомогою електрики.

«Він матиме від 200 до 350 км запасу. Всі ці технології ми зараз робимо самі. Раніше замовляли двері з електроприводом у Фінляндії, сьогодні ж їх робить «Електрон». Ми почали розробляти систему комп’ютерного контролю та управління самі. Також працюємо з львівськими науковими підприємствами», – пояснив президент концерну «Електрон».

На відміну від автобуса, у електробуса є проста конструкція та управління, зручність техобслуговування, великий міжсервісний пробіг і підвищені вимоги безпеки руху та пасажирів. Електробус є повнопривідним, у його компонуванні застосовано схему «мотор-колесо», що дозволило пов­ністю відмовитися від коробки передач і карданного вала. 

Позашляховик «Хантер»

1 жовтня 2015 року у Львові на щорічній виставці-ярмарку «Львівський товаровиробник» презентували новий спеціальний повнопривідний автомобіль від корпорації «Електрон». Особливістю Позашляховика «Хантер»є спеціальна оглядова площадка з поруччям на даху кузова, на яку можна піднятись розкладною драбинкою.

Конструкцію нового автомобіля «Хантер» розроблено з можливістю створення на його базі нових модифікацій різного призначення: для транспортування персоналу, що працює у важких польових умовах (геологи, геофізики, лісники, залізничники і тощо), а також для організації активного відпочинку, наприклад, полювання в мисливських господарствах.

Автомобіль розраховано на перевезення 6 осіб (2 – в кабіні і 4 - кузові). Оснащений потужною електронною лебідкою і, маючи підвищений кліренс, повнопривідний «Хантер» може долати бездоріжжя та круті підйоми і при потребі допомагати іншим транспортним засобам.

Пасажирський салон обладнано: відкидними столиками, шафою для зберігання одягу, ручної поклажі та спорядження, системами опалення та кондиціонером. Автомобіль розрахований на функціонування у помірному кліматі при номінальних температурах повітря довкілля від мінус 30°C градусів до плюс 50 °C.

Довідка. СП «Електронтранс» – підприємство повномасштабного виробництва, що спеціалізується на проектуванні та виробництві сучасного міського електротранспорту (трамвайні вагони для колій 1000 мм, 1435 мм, 1524 мм, тролейбуси та електробуси). Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» створено у 2011 році корпорацією «Електрон» та фірмою «TransTec F&E Vetschau UG» (ФРН).

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!