Політична реклама

Ціни на капусту зросли утричі

1782 0
Сьогодні ціни на капусту в Україні перевищують минулорічні, як мінімум, у 3 рази, повідомили експерти проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

За оцінками виробників, попит на капусту набагато вищий, ніж в минулому сезоні, а якісної капусти пропонується значно менше.

В Україні багато фермерів через фінансові проблеми економили на технологіях, тому після сильних дощів, перед якими була  посуха, капуста стала тріскатися, а на плантаціях почали швидко поширюватися різні хвороби.

Завдяки цьому ціни на якісну капусту минулого тижня зросли до 2,5-3 грн/кг. За цінами 2-2,2 грн/кг фермери продають капусту середньої і низької якості, хоча ще минулого тижня мінімальні ціни озвучувалися в діапазоні 1,7-1,8 грн/кг.

На 23 серпня 2011 року українські фермери продавали капусту по 0,4-1 грн/кг. Як повідомлялось, через те, що вітчизняна капуста досить дорога, її почали масово завозити із Польщі, де кілограм, у перерахунку на гривні, коштує лише 70 копійок. 

Джерело: ТСН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!