Політична реклама

Ціни на овочі та фрукти у Львові вдвічі перевищують минулорічні

1987 0
За лютий ціни на плодоовочеву продукцію збільшилися ще на 9,8%.

Плодоовочевий індекс за лютий 2014 року свідчить про зростання вартості основного набору овочів і фруктів в Україні на 9,8%, повідомляє Вкурсе з посиланням на «АПК-Інформ: овочі і фрукти». У 2013 році за цей же період ціни на плодоовочеву продукцію знизилися на 2,3%.

«Основною причиною зростання вартості плодоовочевої продукції в лютому був фактор падіння курсу гривні в сукупності з різким зниженням запасів продукції по відношенню до минулого року, — говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти». — При цьому ціни на овочі та фрукти в даний час більш ніж у два рази перевищують минулорічні», -зазначає експерт.

Найбільше зросли ціни на фруктовий кошик, який подорожчав на 19,2% за місяць. Тепличні овочі подорожчали на 13,1%, овочі борщового набору-на 7,4% та картопля — на 8%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!