Tvoemisto.tv рекомендує: футболки з гуцульським тризубом у стилі графіки

5920 0
Футболкою з тризубом на вулицях Львова зараз вже нікого не здивуєш. Патріотичне піднесення докотилося і до моди на одяг, тож футболки та светри з національною символікою стали такими ж популярними, як донедавна вишиванки. Переважно, створенням такого одягу займаються дизайнери, однак Tvoemisto.tv знайшло у Львові футболки, макети для яких робить художник.

Графічні тризуби на футболках та светрах малює львівський художник Юрій Гуда. Попри те, що він не має художньої освіти, малює на папері спеціальними ручками – лайнерами, графіку, у якій поєднує різні фактури, контрастні кольори та надзвичайно дрібні штрихи. Якось колеги запропонувати перенести ці малюнки на тканину, і таким чином з’явився бренд GUDA.IURII & GUDA.Wear.

Малюнки на футболках – повністю художня інтерпретація Юрія, який також співпрацює з американською фірмою Qunn+Fox, що виготовляє одяг для дітей.

З одного боку він намагається  показати прості речі у складності ліній і форм, а з іншого – спрощує складні конструкції, так, щоб вони стали звичними і зрозумілими. Так з’являються надзвичайно тонкі малюнки з безліччю узорів та ліній. Нерідко для нанесення на одяг ескіз доводиться корегувати, тож на футболках графічні малюнки Юрія отримують нове життя.

За словами Юрія, ідеї робіт можуть з’явитися у будь-який момент. «Часто я просто починаю малювати,  не знаючи, що  буде в фіналі, для мене це така собі медитація. Малювання  ще з дитинства було моїм хобі, спочатку я малював на уроках потім на парах. Мав окремий зошит, в якому малював і він був моєю гордістю. Так я почав колекцонувати власні малюнки», - розповів tvoemisto.tv художник.

«Згодом з’явилася ідея перенести малюнки на тканину. «Я вирішив друкувати свої принти на футболках за порадою моїх друзів. Вони обирали  одну з моїх робіт, і я згодом переносив її на одяг.  Потім з’явилися комерційні пропозиції з України та з-за кордону. І от зараз я почав  робити це сам, не працюючи ні на кого», - додав Юрій Гуда.

Для друку підбирають вже готовий одяг з натуральних тканин, переважно, бавовни. Однією з основних вимог до одягу є зручний крій. Друкують футболки у Львові, а через інтренет їх можна замовити у будь-яке українське місто. За словами творців футболок, одягом зацікавилися і за кордоном, однак наразі доставка за межі країни ще не налагоджена.

Основними платформами, де можна замовити футболки є Instagram, Facebook та Вконтакте. Розробляти спеціальний сайт для продажу засновники не планують, оскільки, на їхню думку, соцмережі доступніші і зручніші у спілкуванні із клієнтами. Львів’яни можуть також придбати футболки у магазині «Наш формат». Ціна на продукцію однакова як у магазині, так і он-лайн від 170 до 350 гривень.

Як розповіли tvoemisto.tv ініціатори проекту GUDA.IURII&GUDA.Wear, за тиждень в середньому замовляють 50-100 футболок чи светрів. Одяг активно купують як чоловіки, так і жінки. Зараз художник розробляє новий макет одягу для жінок, згодом, можливо, створять щось спеціально для дітей.

Tvoemisto.tv пропонує ще, як мінімум, три аргументи на користь того, чому варто звернути увагу на патріотичні футболки від художника Юрія Гуда.

1.       Футболки створює не дизайнер, як це, зазвичай, є у більшості брендів патріотичного одягу, а художник-графік. Свої роботи, зокрема тризуби, він інтерпретує під етностиль.

2.       Для друку підбирають вже готовий одяг з натуральних тканин, переважно, бавовни.

3.       Намалювати малюнок можна і на одязі, який ви принесете. Єдина вимога – він має бути новим і на 95-100% складатися з бавовни. Вартість роботи – 100 грн. Малюнок нанесуть на одяг впродовж тижня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!