У двох храмах Львова пройдуть святкові богослужіння. Розклад

2528 0
До дня Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії відзначають престольний празник храми, освячені на їхню часть.
sophiaugcc.org.ua

sophiaugcc.org.ua

Розпорядок святкових богослужінь повідомили в прес-службі ЛМР.
 
30 вересня 11.00 — Храм Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (Ріг вул. Миколайчука та Пилипа Орлика), УГКЦ. 
 
1 жовтня 12.00  — Храм  Святої Софії (вул. І. Франка, 121а), УГКЦ. Цей храм бере історію з 1594 року. Спершу дерев'яний костел був зведений міщанкою Софією Ганель і був посвячений на честь Святої Софї. Після пожежі храм був повністю зруйнований і свій сучасний вигляд отримав у 1765 році
 
Довідка. Софія була вдовою з Риму, яка жила за часів римського імператора Адріана, язичника. Вона ревно молилась, бажала служити Богові постом, милостинею і навчала так чинити своїх дітей. За свою ревну християнську віру усі її три доньки були жорстоко закатовані на очах у матері, а сама вона через три дні по їх смерті також відійшла до Господа.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!