У лікарні на Топольній - новий кардіологічний кабінет

5984 0
Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, Комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та компанія ДТЕК спільно зреалізували проект «Модернізація палати інтенсивної терапії кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда». На проект використано 1438 тис. грн. За 1 мільйон гривень, який надали спонсор – компанія ДТЕК – було придбано сучасне обладнання, зокрема ехокардіограф.
фото: west-trading.kz

фото: west-trading.kz

Як повідомляє прес-служба міськради, ремонт відділення на 60 ліжок, з блоком інтенсивної терапії на 6 ліжок, почався у вересні. Але, як коментує завідувач кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда КМКЛШМД Людмила Полторак, львів’яни потребують значно більше, бо це лікарня швидкої допомоги: «На жаль, чи на щастя, до нас привозять пацієнтів не лише з інфарктами, а всіх пацієнтів, які мають загрозу своєму життю. Через наше відділення проходить більше 1000 пацієнтів. 75% з них – через цей блок. Саме тому він потребує більше. Не завжди ми можемо передбачити кількість пацієнтів, які потребують допомоги. Але однозначно, всі пацієнти, яким загрожує смерть, поступають сюди – з подальшим як і лікувальним процесом, який починається з перших же секунд, і, паралельно, діагностичним процесом».

Пані Людмила каже, що ремонт зроблено якісно. Йдеться не лише  про стіни, але й про сучасну апаратуру.  Про якісні зміни у роботі кардіо-кабінету говорить і статистика - у попередні роки середня смертність від інфаркту була 13,7, 12,9, наразі вже 10,2.

Зараз кожен пацієнт має змогу скористатись приліжковими моніторами та сучасним ультразвуковим апаратом. Також вже обладнана реанімаційна палата, оснащена дефібриляторами, електрокардіографами, моніторами -  всім, що є необхідним  для надання допомоги.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!