У львівських бібліотеках запровадять єдиний читацький квиток

1354 0
Єдиний читацький квиток дасть змогу реєструватися у спільній базі всіх бібліотек Львова.
Фото: chytomo.com

Фото: chytomo.com

У всіх львівських бібліотеках планують запровадити єдиний електронний читацький квиток. Відповідну програму «Електронна бібліотека» затвердили депутати ЛМР на засіданні сесії сьогодні, 7 червня. 

Проект  мають реалізувати впродовж 2018-2020 років. Упродовж цього періоду бібліотеки мають забезпечити електронними примірниками книг та запровадити електронний документообіг.

«Цього року плануємо запровадити єдиний електронний читацький квиток і єдиний електронний кабінет, що дасть змогу читачу зареєструватися вдома і стати читачем всіх сорока бібліотек Львова», — розповіла Наталія Бунда.

Читайте також: За три роки усі бібліотеки Львова перетворять на медіатеки

У березні Львівська міська рада підписала Меморандум про співпрацю з Українським католицьким університетом, з яким першочергово запроваджуватимуть єдиний електронний квиток. Після цього, за словами Наталії Бунди, співпрацю налагоджуватимуть з ЛНУ імені Івана Франка та бібліотекою Стефаника.

«Кінцевою метою є об’єднати всі бібліотеки Львова, включно з університетськими. Це дозволить зменшити робочий час та автоматизувати роботу бібліотекарів», — додала Наталія Бунда.

Читайте також: Фото дня. У Львові відкрили мультифунціональну бібліотеку УКУ

Нагадаємо, навесні у Львові у бібліотеці на Устияновича, 4 відкрили першу Urban-бібліотеку, яку будували понад два роки.

Вікторія Ейсмунт

 

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!