19-річному підпалювачу авто львівської журналістки оголосили вирок

1604 0
Замовник підпалу у бігах.
Фото: Василь Терещук/Фейсбук

Фото: Василь Терещук/Фейсбук

Галицький суд Львова, сьогодні, 25 травня, виніс вирок Якобу Сарахману, який підпалив авто журналістки Радіо Свобода 30 січня. 19-річний хлопець отримав 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Про це Тvoemisto.tv повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Сарахман, як розповів чоловік Галини Терещук, визнав вчинений ним злочин, вказав на його замовників, пообіцяв співпрацювати зі слідством до його повного завершення. 

Утім організатор злочину, майор поліції Чердак, який і найняв Сарахмана для здійснення підпалу досі переховується від правосуддя десь в Україні. «Є ще так званий замовник – Вадим Дмитренко, який перебуває під домашнім арештом. Але його доля у цій справі цілком залежить від показів, які дасть той же Чердак», – повідомив Василь Терещук.

Про причини підпалу і мотиви злочину невідомо, наголосила у коментарі Тvoemisto.tv Галина Терещук.

«Справу по хлопцеві виокремили в окреме кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна, бо він не знав, що це машина журналіста. А справа по поліцейському Чердаку та безробітному Дмитренку – в окреме за статтею 347, умисне пошкодження автомобіля журналіста. Якщо хлопець не вчинить протягом 3 років злочину, то покарання буде зняте. Ми пішли на таку угоду, щоб дати шанс йому виправитися.

Але вже стільки часу пройшло, а колишнього поліцейського, який є важливою ниткою у цій справі, не затримали», – прокоментувала Галина Терещук.

Саме ж понищене авто журналістки стоїть у колег з моменту підпалу.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня невідомий чоловік у масці підпалив автівку львівської журналістки Радіо Свобода Галини Терещук. Як розповідала Галина Терещук у коментарі Tvoemisto.tv, раніше вона не отримувала жодних погроз чи попереджень. Також вона відкидала версію помсти.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!