У Львові чоловіків закликають перевіритися на рак простати

2579 1
На Львівщині тривають дні профілактики.
фото: bbc.com

фото: bbc.com

Від 15 до 29 листопада триває акція «Дні профілактики онкозахворювань статевої сфери у чоловіків» у Львівській області. Вона спрямована на інформування населення про цю проблему з метою ранньої діагностики онкоурологічних захворювань. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

За словами завідувача відділення урології Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Юрія Дійчука, захворювання на початкових стадіях перебігає безсимптомно. Але є один дієвий метод виявлення патології. Йдеться про проведення аналізу крові на рівень простатоспецифічного антигену. Серед факторів ризику хвороби, перш за все, вік 50+, раса та спадковість.

Читайте також: Де львів'янам дізнатись рівень холестерину в крові і чому це важливо

Додамо, що раніше виявляли десятки захворювань, за останні три роки – не менше 500 хворих на рік. Однак завдяки профілактичним акціям, збільшують кількість раннього виявлення патологій.

Протягом минулорічної акції обстежили більше 5 тисяч пацієнтів, з них понад 2 тисячам проведено тест PSA, виявлено у 59 рак передміхурової залози, 87 скеровані в стаціонари на дообстеження. Додаткові методи обстеження потребували 69 пацієнт. За час акції проведено 3 радикальні простатектомії.



Читайте також:
19 Листопада, 2019 10:43
666 ... а викласти на сторінці інформацію , за яких обставин (після дефекації , після статевого акту тощо) цей антиген присутній в крові у всіх чоловіків ,навіть у тих , які точно не мають онкології , вам западло ? ... а от нагадати -полякати людей -- це вам точно не западло ... а люди ж -- різні ... є й конкретно лякливі , а більшість купляється на оте слово -- "безкоштовно" ...от один мій родич отак купився на "безкоштовну" діагностику ... два місяці" лікування" на Броньовій - Гашека видуло з його кишені чималеньку суму ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!