У Львові дітей запрошують на інтерактивний урок пам’яті жертв Голодомору

2377 0
У понеділок, 23 листопада о 14:00, у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» проведуть публічний інтерактивний урок пам’яті «Голодомор: зернятко надії». Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду запрошує дітей віком 7-9 років долучитись до вшанування 82-х роковин трагедії, – інформують організатори.
Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Під час заходу діти ознайомляться з експозицією музею і відеосвідченнями тих часів, почують 40-хвилинну розповідь про Голодомор, попрацюють з методичними картками та отримають змогу поставити запитання.

Урок розроблено на основі методичного посібника історика-методиста Олександра Войтенка «Голодомор: людський вимір трагедії», рекомендацій Почесного консула Канади в Україні, педагога і громадської діячки Оксани Винницької-Юсипович та психолога Людмили Гридковець.

Такий вид занять було започатковано музеєм у жовтні 2015 року на відкритому семінарі для вчителів історії шкіл міста Києва, де їх навчали методиці викладання теми Голодомору в школі.

В останню суботу листопада Україна традиційно вшановуватиме мільйони жертв Голодомору. Цьогоріч ця дата випадає на 28 листопада. Відповідний Указ днями підписав Президент України. 82 роковини пройдуть під гаслом: «Люди правди. Щоб світ знав».

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!