У Львові діятиме нова платформа для онлайн-реєстрації у дитсадок. 5 нововведень

2878 1
Від 15 серпня у Львові запрацює нова платформа для електронної реєстрації у дитячі садки міста Львова. Пропонуємо детальну інформацію, як саме зміниться цей процес.
фото: portal.lviv.ua, euroviza.vn.ua, ukranews.com

фото: portal.lviv.ua, euroviza.vn.ua, ukranews.com

«Ми прийняли рішення, що нам необхідно створити міську платформу, на основі якої могли б працювати інші сервіси, в тому числі і електронна реєстрація дітей до дошкільних навчальних закладів. Із середини липня до 14 серпня включно перестала працювати електронна реєстрація на старій платформі. З понеділка, з 15 серпня, входить в дію нова електронна реєстрація, яка надасть багато нових можливостей батькам, а також і нам, як управлінцям, можливість отримувати необхідну інформацію і не задіювати, безпосередньо, дошкільні навчальні заклади для отримання певних даних», – зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

«Ми створили повністю облікову систему, яка вираховує і кількість вільних місць, тобто ця інформація буде доступна на зовні. А також одною із переваг є те, що батькам не потрібно буде дублювати самі заявки на реєстрацію у кількох ДНЗ. Батьки зараз мають можливість однією заявкою зареєструватися у 3-ох ДНЗ. Сама система буде вираховувати ймовірність попадання дитину у той чи інший садочок. Надалі будемо працювати над удосконаленням цієї система, над розширенням функціональності. І також будемо запускати наступні проекти такі, як електронний щоденник», – додав Юрій Свірський, начальник відділу Розумних сервісів та інновацій Управління ІТ.

Читайте також: Як осучаснити дитячі садки Львова. Три ідеї

1. Електронні заявки, які були зареєстровані, включно, з 2013 року до липня 2016 року, автоматично будуть перенесені на електронну платформу, яка буде діяти з 15 серпня 2016 року. Усі попередні дані будуть збережені. За кодами, які батьки отримали при реєстрації своєї дитини, вони матимуть змогу перевіряти стан своєї електронної заявки.

2. Від 15 серпня також можна буде, зайшовши на свою електронну заявку, редагувати її – змінювати чи додавати ДНЗ. Такі зміни батьки зможуть проводити до 10 травня (включно) того року, коли дитина поступатиме у дошкільний навчальний заклад.

3. Окрім цього, якщо раніше батьки, чиї діти потрапили у садочок згідно з електронною чергою, змушені були прийти до дошкільного закладу і підтвердити свою заяву впродовж 10 днів, то тепер вони можуть це зробити за 30 днів.

4. Також з’явиться пункт «пільгова категорія».  До пільгових категорій відносяться діти-інваліди, діти батьків-інвалідів І групи, діти учасників ліквідації наслідків катастрофи Чорнобильської АС, потерпілі від екологічних та інших стихійних лих, аварій, катастроф, діти військовослужбовців Збройних Сил України, учасників АТО, діти військовослужбовців Служби безпеки України, прокурори, слідчі прокуратури, діти внутрішньо переміщених осіб, діти, які перебувають під опікою.

Читайте також: Дитина може пропускати дитячий садочок без довідок

5. Ті діти, які не потрапляють у дошкільний навчальний заклади станом на 1 вересня 2016 року, мають право звернутися у відділи освіти з метою перереєстрації електронної заявки у новостворені дошкільні заклади, які будуть функціонувати до кінця 2016 року. Це стосується дошкільного навчального закладу №17 на Сихові, на вул. Зубрівська, 9 і також на вул. Кульпарківська, 182 ДНЗ № 168. Батьки мають змогу перереєструвати з того дошкільного навчального закладу у який вони не потрапили у новостворений, – зазначила Наталія Клочко, головний спеціаліст із питань дошкільної освіти.

«Ті дошкільні навчальні заклади, які функціонують зараз, зможуть забезпечити дошкільною освітою, приблизно, 5 тис. 600 дітей. Але ми плануємо ще до кінця 2016 року ввести в дію 51 додаткову групу. Це є ті дошкільні навчальні заклади, які перебували в оренді і зараз відновлюються, а також у діючих садочках будуть відкритися додаткові групи», – додала Зоряна Довганик.


Читайте також:
16 Серпня, 2016 12:24
Олена Новина супер описана, тільки нема посилання. Пишіть, будь ласка, корисно
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!