Клуб «Романтик» у Львові приватизують і перетворять на Центр науки

9447 0
У приміщенні клубу хочуть організувати Центр науки.
Фото: ostarbeiter.vn.ua

Фото: ostarbeiter.vn.ua

Рішення про дозвіл приватизації шляхом викупу нежитлових приміщень на вулиці Болгарській, 4 прийняли депутати на сесії ЛМР.

Читайте також: Готель під Лисою горою: будівництво на Знесінні зупинили, та чи повернуть землю?

За словами мера Андрія Садового, у приміщенні клубу хочуть створити аналог Варшавського Центру науки: «Якщо ми би дійсно на вул. Болгарській, 4 отримали те, що зроблено у Варшаві, як Центр науки Коперника, то це була б ідеальна річ для міста Львова. Я би дуже цього хотів, і я думаю, що ці люди, які мають відношення до цього приміщення, повинні так і зробити». На його думку, приміщення «Романтику» підходить для такої мети, адже там є великі приміщення. 

Читайте також: На Левандівці землю хочуть віддати під парк та забудову

Наразі клуб орендує громадська організація «Здорова Галичина», яка взяла у міста ці приміщення в оренду згідно з договором від 11 січня 2010 року, однак у частині приміщень клубу, де мали б були створені спортивні гуртки, перебувають приватні підприємці, інформує видання Варіанти.

Засновниками громадської організації «Здорова Галичина» є Наталія Сліпченко, Євген Тульчинський та Ігор Кривецький, народний депутат від ВО «Свобода» і спонсор партії.

Опублікував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!