У Львові інвентаризують всі мозаїки

3022 1
Перелік усіх мозаїк оприлюднять на геопорталі Львова.

Управління охорони історичного середовища інвентаризує всі мозаїки, що розташовані на території Львова. Відповідне рішення виконавчого комітету погодили сьогодні, 2 серпня, під час засідання виконавчого комітету.

Читайте також: Мистецтво не може бути ворожим. Чому зникають львівські радянські мозаїки

За словами керівниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, управління має точний перелік мозаїк, які з’явились до 1939 року. Крім цього, за попередніми підрахунками, у Львові є 33 мозаїки радянського періоду та 37 тих, які створили у 90-х роках. 

Після того, як інвентаризують усі мозаїки, їх викладуть на геопорталі Львова, а забудовників зобов’яжуть ураховувати наявність мозаїки на будівлях, які вони плануватимуть реконструювати. Водночас будинки з мозаїками заборонять зносити і дозволять лише ремонтувати та реконструювати ту частину, на якій мозаїки нема. 

Читайте також: Нам потрібні конкретні правила гри. Чому у Львові знищили мозаїку на магазині «Океан»

Нагадаємо, 18 липня у Львові на магазині «Океан» знесли стіну з мозаїкою з рибками, яку забудовник обіцяв реконструювати та зберегти. Вчора під час будівельних робіт також зруйнували мозаїку яка була розташована на паркані колишнього заводу «Кінескоп», втім її цінність визначити наразі не можливо.

 

 


Читайте також:
3 Серпня, 2019 09:18
Львів Запізнились трохи.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!