У Львові може подорожчати проїзд у громадському транспорті та продовження скандалу з Фаріон. Підсумки доби

1021 0
Нині 14 листопада та 629 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав – о 02:44, відбій – о 03:56. Була загроза ударних безпілотників – група «Шахедів» прямувала через Івано-Франківську область у напрямку нашої.

Загалом у ніч на 14 листопада окупанти атакували Україну дев'ятьма «Шахедами», балістичною та керованою авіаційною ракетами. Силами Повітряних Сил знищено 7 ударних БпЛА.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 80 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 14 ударів по районах зосередження противника та 1 – по його ЗРК. Уражено 2 пункти управління, 6 артилерійських засобів, засіб протиповітряної оборони та іншу важливу ворожу ціль.

Минулої доби російські терористичні війська з реактивних систем залпового вогню вдарили по Херсону, а вночі – застосували балістичну ракету.

Читайте також: НАЗК внесло данську компанію Rockwool до переліку міжнародних спонсорів війни. Через посередників продукція компанії продається російським держпідприємствам.

Та: В Києві підрядник привласнив кошти на відновленні музею Шевченка після ракетного обстрілу, – прокуратура. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Акцент дня: За скільки можна орендувати квартиру у Львові. Де найдешевше, а де найдорожче. Львів належить до тих міст в Україні, де найдорожча оренда житла. Вартість винайму не знижується навіть через відсутність великого попиту. На що звертають увагу орендодавці, у скільки обійдеться купівля квартири в новобудові, які райони є популярними та чи зміняться ціни в наступні пів року, Tvoemisto.tv запитало експерта компанії «Галицька нерухомість» Романа Юськіва.

Ключові події:

1. Фаріон виклала у соцмережі листування зі студентом з Криму. Окупанти затримали хлопця. У скріншоті було видно імʼя та прізвище студента.

На цю ж тему: Фаріон відреагувала на звинувачення щодо затримання студента у Криму.

Читайте також: Нардепа Дубінського підозрюють в участі в організації від генштабу РФ. Основним її завданням було розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні.

Та: Суд у Львові заочно засудив екснардепа Іллю Киву. Розгляд провадження відбувався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого, оскільки він переховується в рф.

2. На Львівщині знову зросли закупівлі. У планах – витратити понад 830 млн грн. Найдорожчий проєкт – «Реконструкція шляхопроводу через залізницю на км 4+014 автомобільної дороги загального користування державного значення М-10 Львів – Краковець (на м. Краків) (Західний обхід м. Львова)». Його вартість – 466 млн 556 тис. грн.

Читайте також: Заступника директора Львівського онкоцентру, який виписував собі премії, оштрафували на 3,4 тис грн. Чоловік незаконно виписав собі та дружині 35 тис. гривень.

Та: Київ підготував проєкт бюджету на наступний рік. Місто продовжить виділяти кошти на потреби військових попри відсутність військового ПДФО.

3. У Львові може змінитись вартість проїзду у громадському транспорті. Зокрема, оплата карткою «ЛеоКарт» коштуватиме за одну поїздку 13 грн, оплата банківською карткою – 15 грн за одну поїздку, оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку. Ці тарифи є в проєкті, однак точні розрахунки ще має затвердити виконавчий комітет ЛМР.

На цю ж тему: Чи може пільговик з іншої області безкоштовно їздити у громадському транспорті Львова. Для цього необхідний ЛеоКарт, яку можна буде оформити у відділенні на Залізничному вокзалі.

Читайте також: На лівому березі Києва облаштували нову кільцеву розв’язку. Розв’язка з’явилась на вулиці Михайла Гришка, її облаштували з метою покращення організації дорожнього руху.

4. Чи відреставрують у Львові давню пам’ятку на Тершаковців, де колись жили місцеві вчені. У пам’ятці архітектури вже провели 3D-сканування для реставрації.

Читайте також: Уряд дозволив демонтувати пам’ятники Пушкіну і Щорсу та могилу Ватутіна в Києві. Також Кабмін дозволив знести ще низку радянських пам’ятників в інших містах України.

5. Києво-Печерська лавра переходить на Новоюліанський календар. Святкуватиме Різдво 25 грудня.

Читайте також: У Львові 20 мозаїк ознакують міжнародним охоронним знаком. «Блакитний щит» – це захисна емблема Гаазької конвенції про охорону культурних цінностей у разі збройного конфлікту.

Та: Куди піти у Львові на тижні. Добірка подій. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати 14-19 листопада.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!