Політична реклама

У Львові можна купатись лише у 3 водоймах

2289 0
У Львові купатися дозволено лише у трьох водоймах. Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на міську санепідемстанцію.
Фото gazeta.lviv.ua

Фото gazeta.lviv.ua

«У Львові є 92 водні об’єкти: це і технічні водоймища, і потічки, і річечки, і невеликі озерця, а також водойми на території різних об’єктів. Найбільших водоймищ у Львові налічується 13. Значна їх кількість зосереджена у Франківського районі. Усі ці водойми не можуть використовуватися для купання. Із початком весняного сезону ми проводимо дослідження води по всій території міста. На превеликий жаль, якість води не відповідає санітарним нормам. Виняток становлять 3 водойми: озера у Винниках та Брюховичах, а також штучна водойма за адресою вул. Горбачевського, 24. Ці озера є відповідно облаштованими, мають стабільну якість води, у них є власники, які, починаючи з осені, кожного року готують озеро. На цих об’єктах є рятувальна служба, можливість надання медичної допомоги та вирішено питання з водопостачанням», – зазначає завідувач відділення комунальної гігієни міської СЕС Мирослава Лесюк.
 

Решта озер не відповідають вимогам щодо якості води за санітарними нормами та облаштуванням. Купання у заборонених місцях може призвести до вірусного гепатиту, дизентерії, шкірних захворювань тощо. 

Основною вимогою управління Держтехногенбезпеки до об’єктів, де відпочивальники можуть купатися, є наявність паспорту пляжу, погодженого з управлінням, санепідемстанцією та МНС. Рятувальний пост має складатися з 3 навчених, застрахованих матросів-рятувальників та повинен мати рятувальні круги та човен. Чергування на посту здійснюється цілодобово.

Контроль порушень заборони купання здійснюють районні адміністрації разом з представниками Міністерства внутрішніх справ. На об’єктах встановлюють вивіски і плакати, які попереджають про заборону.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!