Політична реклама

У Львові на очах мешканців руйнується будинок

2552 0
Вчора, 15 травня, на пл. Князя Святослава, 2 у Львові через руйнування фундаменту тріснула несуча стіна фасаду. Через загрозу подальшого руйнування мешканців будинку евакуювали. Наразі вирішується питання про їх відселення та подальша доля будинку.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

На момент події в будинку перебувало 15 осіб, з них одна дитина, повідомили у прес-служби ГУ ДСНС України у Львівській області.

Рятувальники евакуювали мешканців із небезпечного будинку та надали автобус, щоб перевезти людей до родичів. Аварійну будівлю відключили від енерго-, газо-, тепло- та водопостачання для проведення ремонтних робіт.

"Ми зробили все, що від нас залежало. Тепер уже органи влади вирішуватимуть, який стан самого будинку і що робити, як бути далі", - повідомив Погляду речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

Фото: Львівський портал

Як інформує Львівський портал, будинок вкритий тріщинами, а на очах людей відлітає ліпнина. Будинок охороняють міліціонери. Окрім того, присутні мешканці та працівники «Львівводоканалу». Останні кажуть, що проблема у прилеглих комунікаціях.

Мешканці будинку розповіли, що просідання фундаменту триває вже чотири місяці. За цей час вони не раз зверталися до комунальників, але ті «лише засипали землю, а не ліквідовували саму проблему».

Люди бояться, що через сильне просідання фундаменту може обвалитися частина будинку. Зараз стіну підпирає дошка, тріщини на фасаді досягають другого поверху.

Вулиця перед будинком перекрита для руху транспорту. Зокрема, заблоковано рух автівок з вулиці Ярослава Мудрого. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!