У Львові набирають чоловіків, щоб патрулювати вулиці

2555 0
Львівська міськрада оголосила набір чоловіків до ЛКП «Муніципальна дружина» для посилення охорони правопорядку у Львові.
Фото: dailylviv.com

Фото: dailylviv.com

"У зв’язку з необхідністю підтримки безпеки у м. Львові запрошуємо на роботу активних молодих людей, які хочуть працювати на благо і безпеку міста", – йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці Львівської міськради у Facebook.

В обов’язки набраних осіб входитиме чергування та патрулювання міста Львова.

Серед вимог – добра фізична підготовка; дисциплінованість; уміння швидко орієнтуватись; психічна, емоційна стійкість; комунікативні навики; вік до 45 років.

Міськрада також гарантує офіційне працевлащтування, соціальні гарантії згідно з КЗпП України, графік роботи – позмінний, заробітна плата – 2000 грн.

Резюме просять надсилати на скриньку [email protected].

Як повідомила у коментарі IA ZIK начальник відділу кадрів ЛМР Галина Бордун, йдеться про набір в ЛКП «Муніципальна дружина».

«ЛКП «Муніципальна дружина» створене давно. Років п’ять-сім тому це ЛКП здійснювало патрулювання і займалося безпекою і охороною. Потім була така ситуація, що багато комунальних підприємств почали працювати з охоронними фірмами. Сьогодні є ситуація, коли йдеться про безпеку. У січні-лютому, коли ми побачили, що відбувається в країні, на сесії з подачі міського голови було прийняте рішення про виділення з бюджету розвитку коштів на безпеку міста. Окрім того, зараз створена робоча група щодо реформування міліції і ДАІ. Наразі не відомо, чим цей процес завершиться. Тому ми вирішили зараз відновити питання щодо того, скільки людей займається безпекою міста», – пояснила Галина Бордун.

«Протягом цього тижня до понеділка ми проводимо координаційні зустрічі з керівниками райвідділів міліції, громадськими активістами, які патрулювали місто у січні-березні. Хочемо до понеділка мати картину – скільки міліція може охопити вулиць Львова для патрулювання у нічний час, скільки вулиць є безконтрольні, скільки активістів готові долучатися до цього процесу», – розповіла вона.

За словами чиновниці, штат «Муніципальної дружини» буде збільшено до 50-60 осіб.

Читайте також: Вночі Львів патрулюватиме Самооборона. Як долучитись?

«У кожній райадміністрації має бути людина від ЛКП «Муніципальна дружина», яка буде займатися координацією усіх питань, інформацію буде передавати в ЛКП «Муніципальна дружина», а далі – в місто. Шість людей, які відповідають за шість районів. Однозначно, ще плюс дві людини на кожен район, щоб ми мали картину по місту. Штат налічуватиме до 50-60 осіб. Будемо вираховувати від кількості маршрутів, які є не закриті», – пояснила вона.

Галина Бордун також запевнила, що муніципали координуватимуть свою роботу з міліцією, оскільки самі не матимуть права на носіння зброї та затримання злочинців.

При цьому начальник відділу кадрів не уточнила суму коштів, виділену на утримання ЛКП «Муніципальна дружина» у 2014 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!