У Львові новонародженій провели унікальну операцію мозку

1577 0
Згодом дитині прооперують серце.
пресслужба ЛМР

пресслужба ЛМР

У Львові лікарі міської дитячої клінічної лікарні провели унікальну операцію на мозку новонародженій дівчинці з важкою вадою серця. Немовля під наглядом лікарів у реанімації. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Зі слів лікаря-нейрохірурга Тараса Микитина, дитина народилася 25 вересня з множинними вродженими вадами розвитку.

«Дитина мала ваду розвитку нервової системи – енцефалоцелє (черепно-мозкова грижа) та важку вроджену ваду серця – двокамерне серце з атрезією тристулкового клапана і недорозвинутим стовбуром легеневої артерії», – розповів він.

Лікар також зазначив, що було чимало ризиків стосовно оперативного втручання, особливо до анестезії.

«Дитина з такою вадою серця могла взагалі не дожити до дня цієї невідкладної операції», – пояснив Тарас Микитин.

Читайте також: У Львівській лікарні вперше провели операцію з пересадки серця. Фото, відео

Згодом дівчинці доведеться перенести ще операцію на серці.

Дитину прооперували 9 жовтня нейрохірурги Тарас Микитин, Ігор Гоменюк та анестезіолог Сергій Шиш. Нині вона під наглядом у реанімації новонароджених та недоношених дітей. Після стабілізації загального стану дівчинку переведуть у нейрохірургічне відділення.

Нагадаємо, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ вперше лапароскопічно дитині прооперували атрезію ануса. Такі операції у світі виконуються уже давно. У Львові першими їх почали хірурги львівського ОХМАТДИТу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!