У Львові перейменували один із вишів

4299 0
Львівський державний університет фізкультури отримав ім'я Івана Боберського.
фото: facebook.com/evgeny.kraws

фото: facebook.com/evgeny.kraws

Із нагоди відзначення 70-річчя з часу заснування Львівського державного університету фізичної культури рішенням Міністерства освіти і науки України вишу було надане почесне ім’я видатного діяча українського гімнастичного і спортивного руху, «Батька українського тіловиховання», професора Івана Боберського.

Відтак, 26 вересня у головному корпусі Львівського державного університету фізичної культури при вході в актову залу відбулося відкриття пам’ятної дошки з нагоди присвоєння університету почесного імені Івана Боберського. У заході окрім представників адміністрації вишу взяли участь кавалери почесної відзнаки Івана Боберського, нардеп Микола Величкович, представник родини Боберських, журналісти, знавці історії українського спорту нашого краю.

Почесного права відкрити пам’ятну дошку удостоїлися почесний та актуальний ректори університету Мирослав Герцик та Євген Приступа.

Додамо, 27 вересня, відбулася урочиста академія з нагоди 70-річчя від дня заснування Львівського державного університету фізичної культури у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Додамо, Іван Миколайович Боберський— український педагог, організатор, фундатор, теоретик і практик української національної фізичної культури, організатор сокільсько-січового руху, автор підручників з фізичного виховання молоді. Як автор назви «Пласт», сприяв становленню Пласту. Голова товариства «Сокіл-Батько» (1908—1914), член Бойової управи і четар УСС.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!