У Львові першу дозу вакцини від Covid-19 отримали майже 54% мешканців

1974 0
Темпи вакцинації значно пришвидшились упродовж жовтня.
Фото: Freepek

Фото: Freepek

Першу дозу вакцини отримали майже 54% дорослих львів’ян, а другу дозу – 37%, повідомляє ЛМР.

За словами керівниці міського управління охорони здоров'я Лесі Кобецької, темпи вакцинації значно пришвидшились упродовж жовтня.

Читайте також: На Львівщині провакциновано лише 30% перевізників

«У Львові активно проводимо вакцинальну кампанію. У середньому вакцинуємо від 8 до 9 тисяч мешканців щодня. Загалом на території Львівської МТГ провакцинували майже 54% населення першою дозою, та 37% – другою дозою», – каже Леся Кобецька.

За її словами, вакцинація – єдиний вихід розірвати ланцюг передачі інфекції і порятунок.

«Ми бачимо, що вірус мутує, змінюються штами. Але наш єдиний порятунок – це вакцинація. Тому я закликаю усіх приходити в центри та пункти вакцинації і робити щеплення», – каже вона.

Читайте також: МОЗ затвердило список протипоказань до вакцинації. Коли видаватимуть довідки

Вакцина може викликати незначні побічні реакції: слабкість, підвищену температуру, головний біль, біль у м’язах та суглобах. Але це означає, що організм вибудовує захист від хвороби. Якщо відчуваєте дискомфорт, зверніться до сімейного лікаря.

Вся актуальна інформація про роботу пунктів вакцинації у Львові – тут.

Нагадаємо, що у Львові почали діяти нові карантинні обмеження, зокрема у місті запровадили вхід у ресторани, кіно, торгові центри, промислові ринки, салони краси, спортзали та фітнес-центри лише для вакцинованих львів'ян. Також всі працівники закладів мають мати повний курс вакцинації від Covid-19. Як містяни сприйняли обмеження і чи дотримувалися нових вимог, читайте у матеріалі, а повний перелік нових правил у червоній зоні карантину можете переглянути тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!