У Львові планують створити віртуальну подорож підземною Полтвою

1275 0
Довжина Полтви у Львові – близько 30 кілометрів ходів під землею.
Фото: Андрій Риштун

Фото: Андрій Риштун

У Львові можуть розробити віртуальні подорожі підземною Полтвою. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла керівниця управління екології та природніх ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова.

«Ми проводили зустрічі з представниками «Львівводоканалу» щодо екскурсій Полтвою. Вони зазначили, що все, що проводиться там людьми самовільно – проводиться на їх страх і ризик. Тож ми дійшли того, що можемо розробити віртуальні подорожі річкою», – розповіла Олександра Сладкова.

Читайте також: Що відомо про підземну річку Львова. Прогулянка «узбережжям» Полтви

Зазначимо, що кілька днів тому львівські дигери проплили Полтвою понад вісім кілометрів. Їх подорож почалася від Стрийського ринку та тривала аж до очисних споруд через центр міста, про що вони поділилися своїми враженнями у соцмережах. Кажуть, що на це їм знадобилося більше години.

Але в управлінні наголосили, що законно дозволити спускатися до підземних комунікацій не можуть – адже ризики і небезпека для людей занадто великі.

Нагадаємо, що у Львові пропонують відкрити «портал у Полтву». Детальніше про те, як виглядала річка колись і що відомо про неї зараз, читайте у матеріалі. 

Для довідки

Львівська річка Полтва з численними притоками колись вільно протікала нинішніми вулицями міста до середини XIX ст. Однак більшість стічних вод в межах міста випускалися до річки, яка з часом перетворилася на відкритий каналізаційний колектор. Тому її назавжди «закували» під землею, провівши роботи із засклепіння міської річки та будівництва підземного колектору. Про ці історичні події навіть збереглися фотографії тих часів.

Анна Чистякова

Фото Андрія Риштуна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!