Чому в школах Львова бракує першокласників та архітектор з Франції про Полтву. Підсумки доби

1129 0
Нині 20 липня та 512 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу близько 30 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдала 11 ударів по районах зосередження противника. Уражено склад боєприпасів, 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони та станцію РЕБ окупантів. Збито 2 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: Відтепер військовослужбовцям буде простіше звільнитися в запас. Президент України підписав відповідний указ.

Та: «Ми знаємо, хто це зробив». У лікарні Києва за нез’ясованих обставин помер військовий. Правоохоронці опитали персонал лікарні, охоронців, вилучили відео з камер зовнішнього спостереження, а також із нагрудних бодікамер працівників муніципальної охорони.

Акцент дня: Звідки брати людей, або Чому в школах Львова бракує першокласників. 84 комунальні школи Львова оголосили про недобір дітей у перші класи. Тут іще чекають на майже тисячу першокласників. Tvoemisto.tv пояснює, що відбувається та чому в одних школах можуть бути переповнені класи, а в других набирають заледве 20 дітей.

«У нас низька народжуваність і висока смертність, ми зменшуємося кількісно, у певний момент зменшення кількості людей, які живуть у країні, почне ставати проблемою, в тому числі й для національної безпеки. Ми бачимо, що після війни країна буде нерівномірно заселена, будуть цілі території, які треба буде реабілітувати. Це фактично означатиме, що нам треба буде шукати, яким чином ми можемо підживлювати себе».

Читайте також: У львівських школах бракує вчителів. Яких найбільше. У Львівській громаді є близько 200 вакансій вчителів, педагогів бракує у 29 школах міста.

Та: Вступ на бакалаврат в 2023 році. Розпочався прийом заяв від абітурієнтів. Подання заяв для усіх категорій абітурієнтів триватиме до 31 липня.

Ключові події:

1. Якими можуть бути наслідки розірвання «зернової угоди» для України та світу. Без поставок українського зерна спостерігатимуться значні коливання цін на міжнародних ринках. Світове співтовариство буде впливати на путіна і шукатиме можливості для усунення цих проблем.

Читайте також: У Києві поліцейські побили експолітв’язня Володимира Балуха. 

Tvoemisto.tv звернулося з запитом до патрульної поліції Києва з проханням пояснити цей інцидент.

Та: У податковій повідомили, скільки на Львівщині є мільйонерів. Їх стало більше, порівняно з минулим роком;

2. Іспанія готова долучитися до відновлення об’єктів критичної інфраструктури столиці. Насамперед йдеться про сферу надання енергетичних, транспортних та комунальних послуг.

Читайте також: Львівщина розпочала відбудовувати три села на Херсонщині, які постраждали від обстрілів. Бригади доставили ремонтні матеріали та починають заміну пошкоджених вікон, дверей та дахів у приватних житлах. Опісля – візьмуться за капітальне будівництво.

Та: Прокуратура перевірить факт будівництва укриття на Закарпатті за кошти столичного бюджету. Йдеться про ремонт приміщень, басейнів та благоустрій території дитячого табору, розташованого у Хустському районі Закарпатської області;

3. На Львівщині почалася кампанія з вакцинації дітей від кору. Як зробити щеплення. Діти віком від 2 до 17 років мають можливість надолужити прогалини календаря профілактичних щеплень.

Окрім того На Львівщину доставили 16 тисяч доз вакцини від поліомієліту.

Читайте також: Рухатися можна, але чи безпечно? Велосипедисти скаржаться, що водії громадського транспорту підрізають їх. 

Tvoemisto.tv звернулося з запитом до КП «Київпастранс» з проханням пояснити інцидент.

Та: Вулицю Караїмську у Львові перекрили для руху транспорту. Схема об’їзду. Там проводитимуть ремонт аварійного побутового колектора стічних вод;

4. Чи варто відкривати Полтву і для чого біля забудов потрібні відкриті ставки. «Багато міст ховають під землею свої річки, лише деякі їх відкрили, зробили доступними. Це довгий шлях, але це можливо. Звісно, наявність води на поверхні – це спосіб створити різні біотопи, додати більше біорозмаїття в межах міста, а також охолодити деякі квартали. Це має дуже хорошу перевагу», – зазначив президент Асоціації архітектури Франції Мартін Дюплантьє.

Читайте також: У Львові провели облік усіх озер на території міста. Частина із них не перебували на балансі районних адміністрацій, міста чи окремих ОСББ.

Та: «Торфовище Білогорща» залишиться заказником місцевого значення. Приватизацію цієї ділянки вимагали 4 гаражні кооперативи.

5. Домівка врятованих тварин може припинити діяльність через брак коштів. Як допомогти. «Так ми знали, що ми зіткнемось з такою ситуацією. Будівництво нового центру просто стоїть, розвиток і покращення умов у старому теж.. Зараз нам потрібно закупити корму для птахів, прогнати у усіх глисти. Закрити вкотре шалені борги у клініці...», – повідомляють волонтери.

Слава Україні! Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!