Політична реклама

Чеський фотограф привіз до Львова пейзажі Ефіопії

1905 0
У п'ятницю, 20 червня, о 17:00 у галереї "Дзиґа", що на вул. Вірменська,35, відбудеться відкриття фотопроекту відомого чеського фотографа Романа Бурди «Ефіопія. Народ річки Омо».

Виставка складається із 25 великоформатних чорно-білих роздруків. Це фотографії, які принесли автору світову славу: пейзажі Ефіопії, звичаї та обряди місцевих людей, портрети. Багато світлин є унікальними, бо фіксують заборонені ритуали, знімати які тубільці дозволяють тільки йому, анонсують організатори.

Серед світлин також є унікальна серія портретів, знятих під час сезону дощів. Тоді тубілці практично затягли по болоті джип Романа до свого табору, де автор і пробув весь сезон.

Ці фото розширюють і збагачують наші уявлення та дають образ світу, у якому  менше сучасної технології і більше залишків давніх часів.

Автор фотографує на класичну чорно-білу плівку на фотоапаратах: Leica M6  і Pentax 69.

Експозиція триватиме до 13 липня під патронатом Генерального консульства Республіки Чехія у Львові.

Вхід вільний.

Довідка:

Роман Бурда народився 1966 року у Чехії. Він почав систематично фотографувати після першої подорожі до Африки. Ефіопські краєвиди, звичаї та обряди місцевого населення настільки вразили його, що тепер він постійно повертається на річку Омо. Тут Роман має друзів серед тубільців, живе в їхніх сім'ях, переживає з ними різні події, допомагає їм впоратися з адміністративними питаннями і привозить їм подарунки з Великого Світу. У відповідь вони дозволять документувати зникаючу Африку: церемонії та урочистості, які навряд чи хто інший нафотографує, тому що багато з ритуалів (особливо ті, де є насильство і небезпека) заборонені. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!