У Львові приватні перевізники скасовують пільги на проїзд пенсіонерам

5447 1
За словами перевізників, пільги на транспортні послуги пенсіонерам не передбачені Законами України.
фото: kafanews.com

фото: kafanews.com

Приватні перевізники Львова вирішили запровадити оплату за проїзд пенсіонерам, починаючи з 20 січня цього року. Про це йдеться у повідомленні Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників.

«Ситуація заходить в тупик через невирішення цієї проблеми з боку Верховної Ради України та Кабінету міністрів України. Пенсіонерам пільги на транспортні послуги не передбачені Законами України», – йдеться в повідомленні.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка в коментарі Zaxid.net зазначив, що йдеться саме про приватних перевізників, які вирішили запровадити стовідсоткову оплату за проїзд для пенсіонерів за віком, мотивуючи своє рішення тим, що, саме в законах пільги для пенсіонерів не передбачені.

За його словами, з 20 січня пенсіонери мають платити повну вартість проїзду у приміських, міжміських, а також у міських автобусах, які обслуговують приватні перевізники. Решта пільговиків – учасники бойових дій, люди з інвалідністю, діти з багатодітних сімей та інші – і надалі користуватимуться маршрутками безкоштовно.

Читайте також: В електротранспорті Львова хочуть запровадити компенсаційний квиток 

Водночас, за словами заступника начальника управління транспорту ЛМР Ігора Собенка, на сьогоднішній день ніяких рішень стосовно скасування пільг на проїзд в міському транспорті не приймалося.

«До нас ніяких звернень про скасування чи обмеження пільг від перевізників не надходило. Стосовно підпорядкованих місту комунальних підприємств – ніякі пільги скасовуватися не будуть. Якщо будуть прийматися якісь рішення – то це відбудеться на рівні міста. Якщо це правомірно, то пільги будуть скасовуватися для всіх перевізників Львова, якщо такі дії суперечать закону – то такі пільги не можуть бути скасованими», – сказав він під час брифінгу.

За його словами, протягом останніх років перевізники не отримували відшкодування повної вартості проїзду пільгових категорій, за підтрахунками вони отримували 10-15%. Це пов’язано з тим, що в бюджеті міста немає коштів на відшкодування пільгового проїзду в повному обсязі.

Читайте також: За що ми тепер платимо 5 гривень у маршрутці

Також він додав, що в разі надходження повідомлень від приватних перевізників, управління транспорту буде реагувати на них спільно з юристами та управлінням соціального захисту.

Найбільшим перевізником Львова є комунальне АТП-1, що обслуговує маршрути №1А, 2А, 3А, 4А, 5А, 6А, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а, 55, 56 та нічні. На решті маршрутів працюють приватні перевізники «Міра і К», АТП-14630, «Фіакр-Львів», «Успіх БМ».

Нагадаємо, з 18 грудня 2017 року у львівських маршрутках подорожчав проїзд. У жовтні 2017 року в міськраді вже порушували питання про запровадження плати за проїзд для пенсіонерів.


Читайте також:
26 Січня, 2018 00:03
С С цікаво, як вирішить суд і чого мовчить пґо[***]тура ? + пора відновлювати комунальний громадський транспорт і гнати з ринку комерсантів, які коли йшли на конкурси, то декларували, що будуть виконувати чинне законодавство, а тепер вигадали власні закони при відсутності будь якого обліку перевезених пасажирів та вигідного злодіям валу необлікованої готівки...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!