Як львів'яни відзначатимуть Шевченківські дні. Програма заходів

3390 0
Програма відзначення Шевченківських днів розпочнеться сьогодні, 8-го березня, і триватиме до кінця місяця.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

Заходи з вшанування проходитимуть у центральних бібліотечних системах, у міському Народному домі Збоїща та у Міському Палаці культури ім. Гната Хоткевича, повідомляють у прес-службі Львівської міської ради. 

Сьогодні, 8 березня, о 14:00 до відділу мистецтв Центральної дитячої бібліотеки (вул. Окуневського, 3) запрошують на літературно-мистецький проект «Актуальний Шевченко»

У четвер, 9 березня, з нагоди 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, відбудеться мистецький флешмоб «Дякуємо тобі, Кобзарю» під час якого у небо запустять повітряні кульки з аркушами, де будуть надруковані рядки з віршів Тараса Шевченка. До участі в акції запрошують усіх охочих. Початок о 10:05
 
Ліричне вшанування Кобзаря «А я так мало, небагато благав у Бога…» (до дня народження Т. Г. Шевченка) проведуть 9 березня о 15:00 у бібліотеці №3 (вул. Хвильового, 3). 

Міні-презентацію збірки віршів Т. Шевченка «Дитячий Кобзар» (від «Видавництва Старого Лева») проведуть 10 березня о 11:30 у бібліотеці №9 (вул. Личаківська, 189). 
 

11 березня о 16:00 до Міського Палацу культури ім. Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1) запрошують на захід «Натхнення твого слова» (присвячений  Т. Шевченку).

Читайте також: У львівському музеї працює безкоштовний аудiогiд. Як завантажити 

Віртуальну мандрівку «Стежками дитинства маленького Тарасика» можна буде побачити 13 березня о 15:30 у бібліотеці №22 (вул. С. Петлюри, 41).

25 березня запланований захід «Шевченко. Смислові інтерпретації» (міський Народний дім Збоїща, вул. Мурована, 32).

Нагадаємо, до Львова привезли оригінал картини Тараса Шевченка «Катерина». Впродовж місяця картину експонуватимуть у Палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15). 

Підготувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!