У Львові відкрили виставку «Оліймпійська писанка». Де оглянути

1322 0
Рекордну кількість неповторних писанок з шести областей України можна оглянути до 28 травня.
Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Фото: Відділення НОК України у Львівській області

У Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського, що на вул. Костюшка, 11 відкрили виставку робіт вже шостого творчого конкурсу «Олімпійська писанка», який поєднує спорт, мистецтво, національний колорит українських традицій, повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці Відділення НОК України у Львівській області.

Читайте також: На Львівщині зберігається тисячолітня керамічна писанка. Фото

За словами аспірантки університету, авторки ідеї та багаторічної керівниці проєкту Іванни Литвинець, цього року конкурс писанок є рекордний, адже свої роботи подало чимало учасників з шести різних областей.

«На першому конкурсі у 2012 р. було лише 33 учасники виключно зі Львова. Тоді перемогла писанка з цукерок вагою 3 кілограми 900 грамів авторства Роксолани Булли. Цьогоріч конкурс рекордний за кількістю залучених областей, навчальних закладів і учасників. Рекордсменами є Львівська і Волинська область. Прибули писанки й з Рівненської, Запорізької, Дніпропетровської, Черкаської областей», – каже Іванна Литвинець.

Читайте також: Де у Львові побачити копію дохристиянської писанки

Загалом у виставці представлено понад 200 унікальних писанок, які виконали школярі з різних куточків України у найрізноманітніших техніках.

Експозиція триватиме до 28-го травня 2021 року, а унікальні мистецькі шедеври можна буде переглянути у каталозі.

Авторський проєкт «Олімпійська писанка» розпочали ще у 2012 р. під гаслом П’єра де Кубертена: «О Спорт! Ти – мир й надбання усіх народів на планеті».

Нагадаємо, на Львівщині зберігається керамічна писанка, датована кінцем 10 – серединою 13 століття. Вона – із Пліснеського городища, тепер територія та околиці с. Підгірці Бродівського району Львівської області. Зберігається писанка у фондах Археологічного музею Львівського національного університету ім. Івана Франка.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!