Політична реклама

У Львові відкривають курси для водіїв електротранспорту

1542 0
У листопаді цього року у Львові вперше за чотири роки відкрили курси, де навчають водіїв тролейбусів. А в січні наступного року наберуть групу водії трамваїв.

Для трамвайного та тролейбусного депо це буде перше за багато років масове поповнення персоналу водіїв, поввдомляє Zaxid.net.

Навчання проводить Львівський обласний учбовий центр підготовки та підвищення кваліфікації робітничих та інженерно-технічних працівників для виконання робіт з підвищеною небезпекою на замовлення Львівського обласного регіонального центру зайнятості.

Теоретично через півроку на ЛКП «Львівелектротранс» має надійти 20 водіїв тролейбусів та 10 водіїв трамваїв.

«Зараз у мене працює 169 водіїв. Ними я можу обслужити 60 трамваїв. Якщо йдеться про обслуговування 70 трамваїв, то вже потрібно 211 водіїв. На 80 трамваїв – 240»,- розповідає директор трамвайного депо ЛКП «Львівелектротранс» Роман Василишин. - Та навіть цей персонал складається з великої кількості людей пенсійного віку і вони в будь-який момент можуть залишити цю роботу. Нових фахівців вже кілька років ніхто не навчав».

 За його словами, зараз штат поповнюється винятково за рахунок тих водіїв, які раніше звільнились з тих чи інших причин.

З водіями тролейбусів аналогічна ситуація. За словами директора тролейбусного депо ЛКП «Львівелетротранс»  Володимира Карпи, наразі на підприємстві працює 156 водіїв, що на 60 машин цілком достатньо. Однак, якщо місто, як і планувало, збільшить кількість тролейбусів до оптимальних 80 штук, то депо потрібні будуть нові кадри.

Охочих працювати у цій сфері не так багато.

Підтверджує цю тезу й начальник відділу організації профнавчання Львівського обласного регіонального центру зайнятості Марія Кузнєцова. Каже, що набрати групу було дуже складно.

Навчити одного такого спеціаліста коштує Державній службі зайнятості 6,1 тис грн. З кожною особою укладається угода, згідно з якою, якщо по завершенні піврічних курсів вона не піде працювати за фахом, то буде змушена повертати гроші. Наразі в групи зголосилися лише чоловіки в середньому сорокарічного віку. Востаннє водіїв тролейбусів випускали у 2009 році. Середня зарплата водія 3 тисячі гривень. Також водій може підзаробити на продажу квитків, адже 12% від вартості кожного реалізованого квитка, йде водію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!