Політична реклама

У Львові відновили балкони будинку, якому понад 100 років

1740 0
У Львові на вул. Богомольця, 10 відреставрували 2 балкони. Роботи пройшли за підтримки Німецького товариства міжнародної співпраці GIZ.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Будинок на вул. Богомольця, 10 збудований на початку ХХ століття. Відновлені балкони виходять на вул. Кльоновича, що є перпендикулярною до вул.Богомольця. Роботи було розпочато 5 травня, завершено – 16 червня.

Фото: ЛМР

На двох балконах очистили арматуру та металеві несучі рельси, нанесли захист для металу від корозії. Додатково виготовлено деякі втрачені елементи ліпнини, проведено захисні роботи тощо. Пофарбовано елементи балконів фарбами, близькими до автентичних.

За інформацією Центру міської історії Центрально-Східної Європи, будинок на вул. Богомольця, 10 – житловий будинок, зведений на початку ХХ століття. Чотириповерховий цегляний, стиль - сецесія. Проект будинку 1907 року виконав архітектор Юліуш Кароль Цибульський. У 1930-х роках у цьому будинку знаходилися електромеханічний заклад «Мікрон» i фабрика паперових виробів «Рапід-Мілль». Тепер (2009 р.) використовується як житловий будинок.

Фото: ЛМР

Більше про Львів, який падає нам на голову, читайте у спеціальній підбірці Tvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!