Масштабні ракетні удари по Україні та на Львівщині зросли ціни на деякі продукти. Підсумки доби

988 0
Нині 6 серпня та 529 доба героїчного протистояння російській агресії.
Умовне фото

Умовне фото

Повітряна тривога: Сигнали небезпеки 5 серпня лунали тричі. Перший раз: 10:05, відбій – 10 03. Другий раз: 13:41, відбій –14:22 (фіксувався зліт МіГ-31К).

Третій: о 18:35, відбій – 19:39 (відбувся запуск ракет «Калібрів» та «Кинджалів». Як повідомив президент Володимир Зеленський, у суботу увечері російські окупанти били по «Мотор Січі» та по Хмельниччині. За його словами, частину ракет було збито. 

Окрім того, ворог уночі завдав ракетного удару по Україні. Повітряну тривогу на Львівщині оголошували о 03:56, відбій – 05:12. У Хмельницькій області прогриміла серія вибухів, повідомляла Хмельницька ОВА.

Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, з вечора 5 серпня по ранок 6-го серпня 2023 року російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України ракетами повітряного та морського базування, а також іранськими дронами «Shahed-136/131». У першій хвилі атаки увечері 5-го серпня ворог застосував ракети «Калібр» та аеробалістичні ракети Х-47 «Кинджал».  У ніч на 6 серпня ворог продовжив атакувати ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку, ракетами «Калібр» – з акваторії Чорного моря та ракетами Х-101/Х-555 з літаків Ту-95МС з району Каспію.

Протиповітряною обороною знищено:

  • 13 крилатих ракет «Калібр»;
  • 17 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Щодо збиття ракет «Кинджал», то Повітряні сили таку інформацію не оприлюднюють.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 30 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження противника. Уражено 2 пункти управління, 4 артилерійських засоби на вогневих позиціях, 5 складів боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Акцент дня: Як врятуватися від спеки та чи варто охолоджуватися у фонтані. У спекотні дні, коли позначки термометрів сягають 30 градусів, медики рекомендують мінімізувати перебування на вулиці, особливо у пікові години доби. Яких порад варто дотримуватися у спеку та чого краще уникати, пояснювала нам сімейна лікарка 4-ї лікарні Другого медичного об’єднання Львова Оксана Савчишин.

Читайте також: Відкриті басейни Львова. Де поплавати, як працюють і які ціни. Tvoemisto.tv зібрало підбірку відкритих басейнів у Львові та неподалік, аби ви могли знайти прихисток від сонця.

Ключові події:

1. Львівські архітектори пропонують замінити «Батьківщину-Мати» у Києві на «Паросток». Він символізуватиме незламність та нове життя.

Читайте також: На Львівщині зросли ціни на деякі продукти. Що найбільше подорожчало.  Зокрема:

  • батон на 2,5% з 22,43 грн./кг до 22,98 грн./кг;
  • хліб на 0,3% з 35,4 грн./кг до 35,50 грн./кг;
  • цукор кристалічний на 2,1% з 35,44 грн./кг до 36,20 грн./кг;
  • антибактеріальні лікзасоби на 12,1 % з 43,09 грн./уп. до 48,30 грн./уп.;
  • протизапальні лікзасоби на 5,9 % з 12,71 грн./уп. до 13,45 грн./уп.,
  • бензин (марки А-92,А-95), дизпаливо та газ скраплений відповідно на 13,5% з 42,99 грн./л до 48,79 грн./л, на 12,2 % з 42,50 грн./л до 47,69 грн./л та на 8% з 22,49 грн./л до 23,49 грн./л.

Та Які у Львові є приватні школи. Перелік та вартість навчання. У той час, як у комунальних школах є недобір учнів у перші класи, кількість тих, що воліють цього року потрапити в приватні, у рази перевищує кількість місць;

2. До кінця наступного року на Левандівці обіцяють збудувати школу та дитсадок. Йдеться про територію колишнього Львівського молочного заводу.

Читайте також: У Львові реставрують балкони на будинках пам’ятках культурної спадщини. Перелік. Співфінансування робіт буде здійснюватися за кошти міського бюджету та мешканців будинку, які оплатять по 10 000,00 грн за кожний балкон;

3. Частину траси М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська перекриють. У чому причина. «Поруч із мостом побудовано тимчасову об’їзну дорогу, яка здатна витримати як легкові авто, так і вантажівки. Рух нею буде здійснюватися у 2 сторони. Просимо водіїв бути уважними на ремонтованій ділянці траси, зважати на нові дорожні знаки та неухильно дотримуватися їхніх вимог. Прогонова будова мосту буде демонтована».

Читайте також: Один із мостових переходів на Львівщині перекриють до кінця року. Що відомо. Йдеться про перехід через річку Рата;

4. Вивчати теорію для отримання водійських прав можна буде самостійно. Нововведення запрацює з 29 жовтня.

Читайте також: В автобусах на Львівщині можна буде платити лише за відстань, яку проїхали. Завершити впровадження е-квитка на території всієї області планують до 1 жовтня.

На цю ж тему:  У львівських автобусах перебої із безготівковою оплатою. У чому причина.

Та: Через період пікових перевезень до Львова призначили нові потяги з різних напрямків. Курсуватимуть потяги з Києва, Дніпра, Ізюма та Харкова;

5. На вихідних Львовом курсуватиме ретро-трамвай. Кошти за квитки скерують на благодійність. Відправною точкою буде площа Ринок. Навпроти фонтану «Нептун» стоятиме білий намет з написом «Смачна зупинка», де можна буде зробити благодійний внесок готівкою або грошовим переказом та отримати символічний «незламний квиток» для проїзду в екскурсійному трамваї.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!