В історичному будинку на вулиці Стецька відреставрували балкони і фасад. Фото до і після

1702 0
Під час реставрації тут доповнили втрачений декоративний теразитовий тинь, відновили тяги та карнизи, відреставрували рельєфи Зигмунта Курчинського.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

В історичному будинку на вул. Стецька, 4 відреставрували балкони, еркер та фасад. Тут реставрацію балконів та еркера будинку виконали в межах міської програми співфінансування, а решта фасаду – 100% профінансували співвласники будинку.

Під час реставрації тут доповнили втрачений декоративний теразитовий тинь, відновили тяги та карнизи, відреставрували рельєфи Зигмунта Курчинського. Також замінили та влаштували нове мідне покриття дашків балконів і даху еркера, замінили дерев'яні конструкції та обрешітки й влаштували нові відливи і крапельники карнизів, тяг та підвіконників.

Читайте також: У Львові відновили одну із найвищих та найцінніших брам середмістя. Фото

Окрім цього, влаштували нову гідроізоляцію та покриття балконних плит,  відновили металеві решітки, жардиньєрки, розчистили від нашарувань кам'яного обличкування в рівні першого поверху та доповнили втрати каменю.

Читайте також: Нова голова для лева. Як у Львові рятують унікальні балкони. Фото

Провели і додаткові роботи з підсилення окремих конструктивних елементів.

Додамо, що реставрацію балконів та еркера виконали в межах міської програми співфінансування ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища ЛМР – це кошти мешканців і бюджету Львова, а решта робіт з відновлення фасаду повністю профінансували співвласники будинку.

Нагадаємо, у Львові погодили програму співфінансування реставрації балконів у будинках-памꞌятках архітектури. Фінансова частка мешканців становить 10 тис. гривень за один балкон. Решту суми вартості оплачує місто. Будинок №4 на вул. Стецька у Львові перший, де виконують роботи за цією програмою. Роботи виконувала фірма «Ренесанс».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!