Чи можливо захистити небо над Львовом та діти, батьки яких загинули на війні, отримають кошти. Підсумки доби

3138 0
Нині 16 серпня та 539 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі, перший раp – о 15:26, відбій – о 16:27. Другий – о 20:25, відбій – о 21:35. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось близько 30 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 7 ударів по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 артилерійських засоби на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс та ще один важливий об’єкт ворога.

Уночі рф завдала чергового авіаудару по Україні, застосувавши іранські ударні дрони «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Акцент дня: Приліт по Львову, збита ракета та ППО. Що кажуть експерти? росіяни атакували Львів, внаслідок цього ракетного удару у місті пошкоджено близько 100 помешкань, дитячий садок, є постраждалі. Tvoemisto.tv розповідає, які ракети використовував противник, як спрацювало ППО, наскільки реальними є заяви про відкриття аеропорту та що для цього треба.

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv військовий експерт Сергій Грабський, те, що під час ракетної атаки на Львів 15 серпня сили ППО збили одну ракету з семи, жодним чином не свідчить про ефективність ППО у Львові. «Все залежить від специфіки цілей. Наприклад, чи можна говорити про ефективність ППО у випадку Одеси, коли жодна ракета «Онікс» не була перехоплена і знищена? Натомість наші хлопці досить успішно відпрацьовують по «Шахедах» і окремим цілям. Тому це залежить від кожного окремого типу боєприпасу», – пояснив експерт.

Читайте такожУ Львові завершили обстеження наслідків ракетного удару. Що відомо. Загалом пошкоджень зазнало 48 будинків.

Ключові події:

1. У Львові діти, батьки яких загинули на війні, отримають фінансову допомогу. Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини.

У міському управлінні соціального захисту зазначають, що фізично гроші зможе отримати опікун. Станом на 14 серпня у Львівській громаді проживає 415 дітей, яким передбачена така виплата.

Читайте також: У Львові є потреба у донорській крові. Куди і коли приходити. Є гостра потреба у крові всіх груп – особливо (I) Rh – та (IІ) Rh –.

Та: Львівські бібліотеки запрошують містян плести маскувальні сітки для ЗСУ. Містяни також можуть долучитися до збору матеріалів;

2. Журналісти знайшли підтвердження, що ЛОВА використовувала підпільний склад в Убинях. Саме туди гуманітарний штаб у Львівському палаці мистецтв передав велику партію чоловічого, жіночого і дитячого зимового одягу.

Читайте такожПосадовця Львівської міськради затримали на хабарі. Правоохоронці затримали тимчасово виконуючого обов’язки керівника управління охорони історичного середовища Григорія Корнєєва.

Та: На Львівщині незаконно передали у приватну власність земельні ділянки на 1,9 млн грн. Звинувачують колишню голову сільради та трьох її спільників;

3. На Львівщині проведуть реконструкцію шкіл та дитячих садочків. Проєкт реалізують за кошти Європейського інвестиційного банку.

Читайте також: У Львові корпус лікарні під будівлю для переселенців хочуть реконструювати за 23 млн грн. Ці кошти отримають з державного бюджету та грантів;

4. У Львові відновили програму співфінансування реставрації балконів. Як взяти участь. Від 15 серпня і до 15 жовтня у ЦНАПах міста власники квартир у будинках-пам’ятках культурної спадщини знову можуть подавати заявки.

Читайте також: На Львівщині планують створити мистецький ліцей. Задум хочуть реалізувати на базі Бориславської санаторної школи;

5. Які локації на Львівщині стали найпопулярнішими серед туристів у липні. «Тустань» відвідало 28 168 людей. На другому місці – Національний природний парк «Сколівські Бескиди» – 16 000, на третьому місці ведмежий притулок «Домажир» – 2 275 відвідувачів.

Читайте також: «Гірські шатли» продовжать курсувати зі Львова. Можна доїхати до Яремче, Татарова-Буковеля, Ворохти і Рахова.

Погода у Львові: До +34°. Якою буде погода у Львові до кінця тижня. Зокрема, 16 серпня у Львові малохмарно. Уночі 14 – 19°, а вдень – до 34°. 17 серпня місцями короткочасні дощі. Уночі 14 – 19°, вдень – до 32°. 18 – 19 серпня у Львові хмарно з проясненнями. Уночі 15 – 20° тепла, вдень – 28 – 33°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!