Депутати Львова рекомендують маркувати російські товари

2126 0
Сьогодні, 10 липня, депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу про маркування товарів, вироблених у Росії.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Ухвалу «Про координацію інформаційної діяльності щодо інформаційної безпеки на території міста Львова» підтримали 69 депутатів, повідомляє Zaxid.net.

Маркувати товари запропонували у торговельних точка міста Львова. Відповідними цінниками з прапором Росії можна позначати як прилавки, так і самі російські товари. Також рекомендують подавати детальну інформацією про місце виробництва, розфасовки чи виготовлення товару.

Крім того, російські товари мають бути розміщені на окремих полицях.

Крім того, в ухвалі йдеться про те, що управління освіти ЛМР зобов'язане провести у навчальних закладах Львова роз'яснювальну роботу серед дітей. Школярам повинні пояснити, що між Україною і Росією триває війна.

Згідно з цією ж ухвалою, газету «Ратуша» зобов’язали завести рубрику «Геть російських окупантів», в якій видання повинне інформувати про виконання ухвали.

Як повідомляло tvoemisto.tv, на початку липня у Львові активісти економічного бойкоту закликали депутатів Львівської міської та обласної рад проголосувати за введення маркування на товарах російського походження у магазинах. Однак, за словами депутатів, навіть якщо вони проголосують за таке рішення, воно матиме лише рекомендаційний характер, тож юридичних наслідків за його невиконання не буде.

Рішення про маркування товарів, вироблених у Росії, вже прийняли у Івано-Франківській, Полтавській та Хмельницькій областях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!