Кабмін продовжив заборону на імпорт російських товарів

1963 0
Також пролонговано постанову про вищі ставки ввізного мита на деякі товари російського походження.
Фото: brovary.pravo-znaty.org.ua

Фото: brovary.pravo-znaty.org.ua

Кабмін продовжив дію постанов про обмеження на імпорт продукції російського походження. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Ці дві постанови, ухвалені урядом 30 грудня 2015 року, передбачають повну заборону ввезення низки товарів з РФ, а також продовження дії митних ставок на деякі товари з Росії, що до 2015 року ввозились без мита. Термін дії рішень продовжено до 31 грудня 2019 року із можливістю подальшої пролонгації.

Читайте також: Уряд заборонив ввозити в Україну антиукраїнські книжки

Одна з постанов передбачає від 2 січня 2016 року для деяких російських товарів замість нульової ставки так званий режим найбільшого сприяння СОТ, що передбачає застосування вищих ставок ввізного мита.

Інша постанова вводить заборону на імпорт товарів з Росії, зокрема: харчової продукції (м'ясо і м'ясні продукти, риба, молочні продукти, сири плавлені, кава, чай, зерно, кондитерські вироби, продукти дитячого харчування, макаронні вироби, пиво, спирт, горілка, сигарети), косметичних засобів особистої гігієни (шампунів, гелів для душу, мила), продукції хімічної промисловості для сільського господарства (гербіциди, фугніциди, інсектициди, родентициди), хлористого калію, а також залізничного обладнання (локомотиви, вагони та колійне обладнання).

Додамо, що у Львові є обов’язковим маркування товарів, імпортованих з Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!