У Львові вірян запрошують до почитання ікони Божої Матері Одигитрії

2596 0
У Львові у Княжому храмі святого Миколая Чудотворця УПЦ КП, що на вулиці Богдана Хмельницького, 28а, з 22 до 24 травня 2015 року буде перебувати список Львівської чудотворної ікони Божої Матері Одигитрії. Із цієї нагоди у п’ятницю, 22 травня 2015 року, о 17:00 годині у храмі перед іконою буде звершуватись акафіст, який очолить митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій.
фото: photo-lviv.in.ua, mykolaj.lviv.ua, zik

фото: photo-lviv.in.ua, mykolaj.lviv.ua, zik

Написана у давні часи (не пізніше кінця XV – першої третини XVI ст.) у православній традиції, ікона Пресвятої Богородиці сьогодні стала також символом духовної єдності християнської громади Львова. Адже 1534 р. вона була освячена для вівтаря латинського кафедрального собору, згодом була передана вірменській церкві. У ХХ ст. тривалий час вважалася втраченою, а її повернення до експозиції Галереї мистецтв знаменувало становлення новітньої традиції її вшанування. Саме ця особлива пошана, а також свідчення вірних про чудесну опіку Богородиці за молитвою перед образом, стали підставою для рішення церковної ієрархії, за ініціативою митрополита Димитрія, здійснити урочисте прославлення образу, інформує прес-служба міськради.

«Запрошуємо усіх львів’ян на спільну молитву до Пресвятої Богородиці перед її львівською іконою за єдність українського народу та подолання усіх його ворогів видимих та невидимих. Як у давні часи Ярослав Мудрий поручав опіці Божої Матері столицю України, так і сьогодні просимо її молитовного заступництва для нашого міста і всієї держави», – зазначають організатори на сайті храму.

Додамо, ще один спільний акафіст перед списком Львівської чудотворної ікони відбудеться у суботу, 23 травня 2015 року, о 16:00 год у Княжому храмі св. Миколая.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!