У Львові вперше застосують тунельне будівництво

5046 0
На вулиці Стуса у Львові розпочали заміну аварійного колектора. Це найскладніша ділянка будівництва трамвайної колії на Сихів. Надалі заміну підземних комунікацій на цій вулиці проводитимуть тунельним способом.
фото: alex-shutyuk.livejournal.com

фото: alex-shutyuk.livejournal.com

Про це повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза під час вчорашнього брифінгу. «Такі роботи доволі цікаві для Львова, бо в нашому місті вони будуть виконуватися вперше. Тобто це буде майже як будівництво метро. Роботи відбуватимуться на глибині 12-13 метрів», – розповів Олег Береза.

Читайте також: У Львові на вулиці Стуса почали будувати колектор

Нагадаємо, трамвайну колію на Сихів будує турецька компанія «Онур». Проте для виконання тунельних робіт вона найматиме українського субпідрядника – підприємство, яке має досвід саме в підземних роботах і не раз виконувало їх у київському метрополітені.

 «Цей досвід ми хочемо використати і у Львові, щоб максимально пришвидшити спорудження колії сихівського трамвая, щоб уже цього року була можливість його запустити. Тунельні роботи на вулиці Стуса довколишнім будівлям не зашкодять, – запевнив Олег Береза.

Читайте також: Як у Львові будують трамвайну колію на Сихів. Відео

 «Методика полягає в тому, що будівельники викопують невелику ділянку, щоб опустити техніку і, відповідно, проходкою рухаються до наступного колодязя. А в цей час вулиця нагорі живе, як кажуть, своїм життям», – додав директор «Львівавтодору».

Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!