У Львові впорядкують таксі та створять для них спецстоянки

2898 0
Мер Львова Андрій Садовий розпорядився облаштувати стоянки для таксі та вести контроль за таксомоторними перевезеннями. Таксисти погоджуються, що такий крок є необхідним, адже на сьогодні в місті налічується багато хаотичних стоянок та служб таксі, які працюють без ліцензії.
Фото: lviv-taxi.com.ua

Фото: lviv-taxi.com.ua

Відтак, відповідно до розпорядження міського голови від 21 липня 2014 року, в управлінні транспорту та зв'язку створено групу по контролю за таксомоторними перевезеннями у Львові, яка виявлятиме нелегальних перевізників. Окрім того, згідно з ще одним розпорядженням мера (від 10 липня 2014 р.), у місті облаштують стоянки таксі, пише ZAXID.NET.

Управління транспорту ЛМР провело вже дві наради з таксистами-ліцензіатами щодо стоянок таксі. Вже визначено певні місця, де вони можуть розміщувати свої автівки. За словами керівника Асоціації вільних профспілок автотранспортників Андрія Корчинського, стоянками зможуть користуватись тільки ті перевізники, які мають ліцензію.

Щодо нелегальних перевізників, то Андрій Корчинський пояснив, що такими можна вважати тих, хто не має лічильника або одразу вказує ціну за перевезення. Він також зазначив, що наразі у Львові зареєстровано 10 ліцензованих служб таксі, всі інші тільки іменують себе такими.

«У кожній машині має бути лічильник, водій повинен мати відповідні документи, а також має бути установлений чіткий тариф за кілометр та простій автомобіля. І ціна за проїзд оголошується тільки після прибуття на місце, згідно з показниками лічильника», – пояснив він.

Так згідно з даними Асоціації вільних профспілок автотранспортників, у Львові діє 10 ліцензованих служб таксі: TAXI 1500 – «Радар сервіс», «Навігатор-таксі», «Браво сервіс», Старт –ЗЕС, «Л-арм», «АЦ Алькор», «МіКО», «Львів Таксі», «Український автомобіліст», Софія радіо-таксі.

Щодо нелегальних стоянок у Львові, то їх кількість буде відома лише після перевірок, які розпочнуться 1 серпня та триватимуть постійно. Однак, за словами інспектора відділу зв’язків з громадськістю ДАІ Львова Ірини Пилат, у місті налічується близько 30 нелегальних стоянок таксі.

Перевірки проводитимуться спільно працівниками міської ради, ДАІ та Укртрансінспекції.

В управлінні транспорту та зв’язку ЛМР зазначили, що карати тих, хто не має ліцензії, одразу не будуть. Спочатку їх чекає попередження про необхідність «вийти з тіні». Для цього міськрада дає можливість протягом місяця отримати дозвільні документи. Однак у випадку повторних порушень таксисти ризикують сплатити штраф.

«У разі відсутності ліцензії водіїв штрафуватимуть на суму від 425 до 800 грн», – пояснила Ірина Пилат. Також вона додала, що з боку ДАІ здійснюватиметься постійна перевірка дотримання водіями правил дорожнього руху та наявності у них дозвільних документів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!