Політична реклама

У Львові видадуть книгу про галицьку вегетаріанську кухню

4675 0
У Львові до кінця року видадуть книгу про галицьку вегетаріанську кухню, написану ще 1901 року Ромуальдою Тарнавською, дружиною лікаря і власника санаторію в Косові (Івано-Франківська область) Аполінарія Тарнавського. Книга «Косівська вегетаріанська їжа» вже перекладена з польської.

Про це tvoemisto.tv повідомив львівський ресторатор та співзасновник Клубу галицької кухні Марк Зархін.

«Галицьку кухню сприймають як жирну і шкідливу: голонки, ковбаси, борщі жирні. Але виявляється, що й 100 років тому видавалися книги не просто про львівську міську, але й про косівську вегетаріанську кухню. Вже тоді галичани слідкували за своїм здоров’ям і розробляли кухню повністю на галицьких продуктах. Тут є багато порад щодо дієт», – розповів ресторатор.

Книга містить рецепти овочевих, фруктових та ягідних супів, страв з грибів, пармезану, мигдалю та кольрабі. Також у книзі є рецепти голубців, суфле, соусів, різноманітних страв з яєць, солодощів. У книзі вказані поради, як поєднувати продукти та порядок вегетаріанських обідів і страви до них на три пори року.

Профінансує видання книги Клуб галицької кухні. «Ми закупили близько 100 книжок щодо галицької кухні – польською, німецькою. Дуже мало таких книг є українською мовою. «Косівську вегетаріанську їжу» плануємо видати до кінця року», – сказав Марк Зархін.

Нагадаємо, Конгрес галицької кухні цього року пройде в Канаді. На ньому вручать медалі послів галицької кухні – людей, які її розвивають та популяризують.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!