У Львові юних «карпатівців» фінансуватимуть за кошти міського бюджету

1272 0
Місто хоче зберегти структуру дитячого ФК «Карпати».
Фото: ФК «Карпати»

Фото: ФК «Карпати»

У Львові створили комунальний заклад Дитячо-юнацька спортивна школа з футболу «Карпати», яких охопить близько 500 дітей із тренерами. Таке рішення ухвалили сьогодні депутати ЛМР.

За словами керівника управління молоді та спорту ЛМР Антона Нікуліна, на функціонування школи цього року виділять 4 млн грн, а наступного року скерують 9 млн грн. На всі інші ДЮСШ цього року з бюджету виділили близько 60 млн грн.

Читайте також: ФК «Карпати» отримали особливі умови оренди стадіону «Україна»

«Хочемо забрати склад тренерів та команди дітей. Може у майбутньому з'явиться меценат, який захоче відновити клуб. Ми зараз зберігаємо структуру клубу та його історію», – пояснив Антон Нікулін.

Зазначимо, що у лютому 2020 року депутати ЛМР підтримали ухвалу про створення народної футбольної команди «Карпати» та співпрацю власників клубу з Львівською міськрадою.

Згідно з ухвалою, ТзОВ «Клуб професійного футболу "Карпати"» мало безоплатно передати корпоративні права клубу у власність територіальної громади Львова. Крім цього, народна команда «Карпати» й надалі на пільгових умовах користуватиметься спорудами стадіону «Україна» та тренувальними полями, а також отримає в оренду земельні ділянки. Окремим пунктом ухвали тоді зазначався розвиток дитячого футболу. 

Читайте також: 50% ФК «Карпати» виставили на продаж за гривню

Нагадаємо, що ФК «Карпати» хоче масштабно реконструювати стадіон «Україна». Реконструкцію планують виконати за 10 років. У перші п’ять – збудують тренувальні поля та спортивні споруди на Липовій Алеї, а також дитячу спортивну школу біля Снопківського парку. За наступні п’ять років мають завершити реконструкцію стадіону, збудувати паркінги та реорганізувати транспортну мережу навколо стадіону.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!