У Львові затримали лідерів «догналітів»

4263 0
Учора, 22 червня, співробітники СБУ у Львівській області затримали у селищі Брюховичі під Львовом щонайменше п’ятьох лідерів незареєстрованої релігійної організації «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква», більше відомої як секта «догналітів».
фото: facebook, www.varianty.net, www.gazeta.lviv.ua

фото: facebook, www.varianty.net, www.gazeta.lviv.ua

Про затримання своїх духовних лідерів повідомили самі «догналІти». У львівському СБУ офіційно підтвердити чи спростувати цю інформацію відмовились, однак на правах анонімності один з високопоставлених співробітників СБУ підтвердив нам факт затримання кількох «догналітів». Офіційну інформацію з цього приводу СБУ планує оприлюднити у вівторок, 23 червня. Відомо, що усіх затримані «владики УПГКЦ» були доправлені до слідчого ізолятора СБУ у Львові.

Обшуки пройшли у жіночому монастирі УПГКЦ у Брюховичах, а також у каплиці УПГКЦ. Операція із захоплення лідерів «догналітів» була масштабною, затримання проводили кілька десятків співробітників спецпідрозділу СБУ.

За словами одного із представників «догналітів», двоє «єпископів» і один «священник» були випроваджені за межі України, оскільки є громадянами Чехії, ще двоє перебувають у слідчому ізоляторі СБУ. «Догналіти» звинуватили у «репресіях» проти їхньої організації представників УГКЦ.

Як пише Zaxid.net, cправжню кількість членів цієї групи назвати неможливо, та відомо, що діє вона по всій Україні. Створив її Антонін Догнал у Підгорецькому монастирі на Львівщині разом із ще трьома монахами у 2008-2009 роках. Із того часу учасників групи неодноразово звинувачували у зомбуванні людей, руйнуванні сімей та інших протиправних діях.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!