Хто може бронювати працівників на Львівщині та із закону про мобілізацію забрали блокування рахунків. Підсумки доби

1135 0
Нині 13 березня та 749 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото умовне

Фото умовне

Акцент дня: П’ятеро депутатів ЛМР отримали пільговий кредит на житло коштом міського бюджету. Уляна Пак, Юлія Хомчин, Євген Бойко, Наталія Бунда та Теодозій Денисяк отримали вигідний пільговий кредит через державний фонд «Сприяння молодіжному житловому будівництву».

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 91 бойове зіткнення, найбільше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках – по 26 спроб. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження противника. Уражено артилерійський засіб, склад боєприпасів та 2 ворожих засоби ППО.

Читайте також: Киян попередили про поширення фейків про новий наступ росіян на столицю. Роспропаганда намагається залякати українців.

Та: США оголосили про пакет озброєнь для України на 300 млн доларів. До пакету увійшли артсняряди, боєприпаси для HIMARS, ракети для ППО.

А також: Робота в українській армії. Які спеціалісти потрібні ЗСУ.

Ключові події:

1. Із законопроєкту про мобілізацію прибрали норми про блокування рахунків ухилянтів. До цієї норми було подано понад 300 ідентичних правок від різних авторів.

Читайте також: Які підприємства можуть бронювати працівників на Львівщині. На початку березня Львівська ОВА затвердила нові критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими.

Та: В Києві СБУ викрила мережу агентів ФСБ, яка готувала інформаційні диверсії під прикриттям упц мп. Зловмисники масово продукували та «розганяли» прокремлівські наративи та провокативні повідомлення;

2. Заступник Козицького став депутатом Львівської облради. Юрій Бучко склав присягу.

Читайте також: Костел святого Миколая у Києві у процесі переходу до римсько-католицької парафії. 32 роки парафіяльна спільнота очікувала повернення костелу.

Та: Суд відібрав будівлю на 1000 м² у Львові, яка належала причетній до «Афери століття». Право власності на будинок на вул. Академіка Лазаренка, 31 зареєстрували на основі неіснуючого розпорядження;

3. У Львові збудують багатоповерхівку для викладачів одного з університетів. Більшу частину будівництва профінансують самі викладачі.

Читайте також: Біля річки у Винниках хочуть звести дві багатоповерхівки. Забудовник зобов’язується передати частину приміщень у користування Львівської ТГ.

Та: У Львові планують облаштувати новий сквер. Йдеться про ділянку на вул. І. Карпинця, 18.

А також: На Київщині відновлюють ще три мости. Роботи планують завершити до кінця року;

4. Весняні канікули у львівських школярів. Хто і скільки відпочиватиме. Триватимуть вони орієнтовно 1 тиждень. Щодо канікул на Великдень, то школи підуть відпочивати з 2 або 3 травня.

Читайте також: Що відомо про вулиці, які нещодавно перейменували у Львові. Tvoemisto.tv розповідає про історію вулиць Івана Федоровича, Іллі Ріпина та Робсона.

Та: У психіатричних лікарнях тепер не буде ґрат на вікнах, а пацієнтам нададуть доступ до інтернету. Такі зміни ухвалили, щоб позбутися методів «каральної психіатрії» радянського зразка;

5. У Disney пояснили, чому вирізали «20 днів у Маріуполі» із скороченої телеверсії «Оскара». Кажуть, що через часові обмеження.

Погода: Коли у Львові очікується потепління: прогноз синоптиків. 13 березня буде хмарно. Температура впродовж доби 4 – 6° тепла. 14 березня невеликі опади. Уночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 4 – 9°. 15 березня хмарно, уночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 8° – 13° тепла. 16 березня уночі від 1° морозу до 4°, вдень 12 – 17° тепла. 17 березня невеликий дощ. Уночі 2° – 7°, вдень 12° – 17°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!