У Львові збудують чотири нові автостанції. Адреси

5905 0
У Львові планують збудувати чотири нові автостанції. Tvoemisto.tv дізналось, як покращуватимуть транспортну інфраструктуру міста у найближчі роки.
Фото: en.wikipedia.org

Фото: en.wikipedia.org

У п’ятницю, 5 вересня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив реалізацію інвестиційного проекту щодо будівництва двох автостанцій – на вул. Городоцькій – вул. Збиральній та на вул. Пасічній – вул. Зеленій.

Ще дві автостанції планують збудувати на вул. Личаківській (тернопільський напрямок) та в мікрорайоні Рясне (яворівський напрямок).

Щодо перших двох автостанцій, місто проведе інвестиційний конкурс, аби визначити їх забудовника.

«Є львівський бізнес, який готовий будувати нові автостанції у Львові. Питання виносили на виконком і уже напрацювали собі дорожню карту наших дій. Результати інвестиційного конкурсу можуть бути оголошені через 6-8 місяців», – вважає начальник управління транспорту та зв'язку Львівської міськради Віктор Щир.

Вартість цих двох проектів буде відома уже після визначення переможців конкурсу та розробки проектно-кошторисної документації.

Стару автостанцію на вул. Петлюри у Львові закриють: «А на стрийський напрямок у нас буде працювати автостанція на вул. Городоцькій (яку планують збудувати, – ред.), а ще одну автостанцію плануємо збудувати на яворівському напрямку – в районі Рясне. Тут ми вже визначились з ділянкою – це 0,4 га, працюємо над документацією (ділянка неподалік супермаркету «ВАМ», – ред.)», – розповів Віктор Щир.

Крім того, планується будівництво автостанції в тернопільському напрямку. «Передбачається – між вул. Личаківською та Винниками, але наразі з ділянкою ми ще не визначились», – додав Віктор Щир.

Нагадаємо, раніше міські чиновники запропонували збудувати по периметру Львова автостанції, аби до них доїжджали усі приміські автобуси, а далі люди пересідали на міський транспорт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!