У Львові знову знизять ціну на газ для населення

2352 0
Раніше «Нафтогаз» вже знизив ціну на газ для населення на 8%.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

«Нафтогаз» у липні знову знизить ціну на газ для населення на 650 грн за тисячу кубометрів. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також: Львівгаз оштрафували та зобов'язали перерахувати суми у платіжках

Із червня «Нафтогаз» зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків:

  • Мінекономрозвитку – середня митна вартість імпортованого газу становить 5 161 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ;
  • Українська енергетична біржа – газ на липень продався за ціною 4 905 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ;
  • «Нафтогаз» – газ для промисловості по передоплаті, що встановлена на липень, 5 017 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.
  • Або за ціною ПСО, яку на липень розрахували як 7 185 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Найнижчою виявилася ціна Української енергетичної біржі. Тому ціна газу в липні для населення, без ПДВ та тарифів на транспортування та постачання, становитиме 4 905 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 650 грн, ніж ціна в червні – 5 554 грн.

Додамо, що раніше «Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення на 8%, після чого ціна на газ без ПДВ та витрат на транспортування і розподіл становила 5803 гривень за тисячу кубометрів.

Читайте також: Набрали чинності зміни до Закону про ЖКГ. Що нового, окрім штрафів та пені

Нагадаємо, що починаючи з травня в кожній області України діє своя ціна на газ для побутових споживачів, оскільки Нацкомісія, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) запровадила для АТ «Укртрансгаз» тариф на транспортування газу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!