У Львові знизили тариф на холодну воду

3477 0
Водночас споживачі мусять самі платити за перевірку лічильників.
фото: volynnews.com

фото: volynnews.com

З грудня у Львові тариф на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) зменшено на 3,92% з 13,42 грн/м3 до 12,95 грн/м3 (з ПДВ).

Як зазначено у повідомленні ЛКП «Львівводоканал», зниження тарифу зумовлене постановою комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Згідно зі зміною в законодавстві, тариф на холодну воду знижено, однак відтепер споживачі самі оплачуватимуть послуги повірки лічильника.

Читайте також: У Львові подорожчав проїзд в електротранспорті. Все про нові тарифи

Як зазначено у повідомленні, з лютого 2016 року вартість повірки послуги розбили рівномірно на три роки – термін, після завершення якого обов'язково потрібно повіряти індивідуальні засоби обліку, – заклали по кілька копійок щомісяця у тариф. У нинішньому тарифі це 47 копійок на кожному використаному кубічному метрі води. Тому вартість послуги зменшено саме на таку суму.

Відтак повіркою лічильників мають займатися самі споживачі. З моменту розпломбування лічильника на його повірку відводиться 30 днів. У цей час нарахування за отримані послуги проводитимуть за середнім показником використаної води впродовж трьох попередніх місяців. А потім, якщо повірку не провели вчасно – згідно із нормою, залежно від кількості зареєстрованих у квартирі людей.

У службі ремонту та повірки лічильників ЛМКП «Львівводоканал» запевняють, що після нововведення в їхній роботі нічого не зміниться. Працівники служби проводять попередній запис тих, кому треба провести повірку, узгоджують з ними дату і час.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!